Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoofdindex Amsterdam omlaag

Hoofdindex Amsterdam omlaag

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond woensdagmiddag op verlies. Ook de meeste andere Europese graadmeters zijn in het rood gezakt. Door de aanstaande Europese verkiezingen lijkt de onzekerheid rond de brexit verder toe te nemen. Beleggers waren verder terughoudend in afwachting van meer duidelijkheid over de voortzetting van de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China.

De hoofdindex aan het Damrak noteerde omstreeks 16.00 uur 0,2 procent lager op 552,06 punten. De MidKap daalde met 0,3 procent tot 758,43 punten en de beurzen in Parijs en Frankfurt leverden tot 0,3 procent in. Londen stond 0,3 procent hoger.

Grootste daler in de AEX was ING, dat 1,9 procent verloor. De topman van Commerzbank (min 2,2 procent) lieten weten dat hij geen concreet bod heeft ontvangen van ING om gesprekken te beginnen over een eventuele overname van de Duitse bank. Wel zou er afgelopen twaalf maanden twee keer een ontmoeting zijn geweest tussen hem en ING-topman Ralph Hamers. Onlangs gingen nog geruchten dat ING interesse zou hebben in het inlijven van Commerzbank.

Britse kiezers

Britse kiezers maken donderdag naar verwachting opnieuw hun onvrede duidelijk over de patstelling rond de brexit. Peilingen voorspellen dat aartsbrexiteer Nigel Farage en zijn Brexit Party met grote meerderheid de Europese verkiezingen in Groot-Brittannië gaan winnen. Intussen lijkt de laatste brexitdeal van premier Theresa May om op geordende wijze uit de EU te stappen op weinig steun te kunnen rekenen in het Britse parlement. De koers van het Britse pond zakte naar het laagste niveau van het jaar, op zo'n 1,246 dollar.

Op de Londense beurs verloor Marks & Spencer (M&S) bijna 8 procent. De Britse winkelketen behaalde afgelopen boekjaar minder winst, waarmee voor het derde jaar op rij de winstgevendheid afnam. Ook kondigde het bedrijf een claimemissie aan voor de financiering van zijn samenwerkingsverband met online-supermarkt Ocado. Royal Mail steeg 6,3 procent na een handelsbericht. Het Britse post- en pakketbedrijf snijdt flink in zijn dividend. Het bedrijf wil in de komende jaren fors investeren, om de activiteiten een zetje in de rug te geven.

De euro was 1,1163 dollar waard, tegen 1,1159 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent goedkoper op 62,53 dollar. Brentolie daalde 0,5 procent in prijs tot 71,84 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links