Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen in het rood

Europese beurzen in het rood

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen donderdag omlaag. Ook op het Damrak in Amsterdam was het sentiment negatief. De stemming bij beleggers werd gedrukt hernieuwde rentevrees terugkeerde na de publicatie van de Fed-notulen. In de documenten van de Amerikaanse centrale bank zagen kenners signalen die zouden kunnen wijzen op een versnelde rentestap.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de openingsbel op Wall Street 0,5 procent in de min op 531,28 punten. De MidKap zakte 0,6 procent tot 814,54 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tot 1 procent.

In de hoofdindex zakte Altice 3,1 procent. ABN AMRO profiteerde van een adviesverhoging en won 1,7 procent. Ook SBM Offshore hoorde bij het beperkte aantal winnaars, het aandeel steeg 1 procent.

MidKap

Bouwer BAM, die een dag eerder al zo'n 7 procent verloor, was wederom hekkensluiter in de MidKap met een verlies van 3,7 procent. Fugro daalde 0,8 procent. Het bedrijf kampte vorig jaar opnieuw met uitdagende marktomstandigheden in de offshore olie- en gassector, maar wist wel het verlies flink terug te dringen. Wessanen was met afstand de grootste stijger bij de middelgrote fondsen met een plus van 1,4 procent.

Bij de kleinere bedrijven daalde Van Lanschot Kempen 0,4 procent. De zakenbank en vermogensbeheerder boekte fors meer winst en verhoogde het dividend. Telecombedrijf Veon stelt zijn aandeelhouders ook een hoger dividend in het vooruitzicht. Het aandeel daalde echter bijna 3 procent. De maker van elektronische componenten Neways zakte 2 procent na de resultaten.

Veel grote bedrijven met cijfers

Elders in Europa kwamen veel grote bedrijven met cijfers. In Parijs steeg verzekeraar AXA 0,8 procent na publicatie van de jaarcijfers. Deutsche Telekom verloor 3,2 procent in Frankfurt na tegenvallende resultaten. De Spaanse concurrent Telefónica, die ook met cijfers kwam, won 3,7 procent in Madrid.

In Londen vielen de resultaten van de Britse bank Barclays (plus 3,9 procent) in goede aarde. Beleggers waren niet tevreden over de cijfers van mijnbouwbedrijf Anglo American, dat 0,6 procent lager werd gezet. Rovio kelderde in Helsinki 50 procent. De maker van het smartphone-spel Angry Birds waarschuwde voor een winstdaling in 2018.

De euro was 1,2229 dollar waard, tegen 1,2314 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie steeg 0,5 procent in prijs tot 61,97 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent meer op 65,69 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Jestbread 22 februari 2018 16:10
    Deze markt is echt verziekt. Na sluiten Europa zakt VS vrij plotseling, duwen de futures Europa naar beneden. Geen enkele steun van een goedkopere euro. Vervolgens opent VS in het groen, duwt het door een oplopende euro Europa weer verder naar beneden. Per saldo 0,0 herstel. Kuddeschapen in Europa, lastig beleggen zo.
  2. Sven12345 22 februari 2018 17:33
    quote:

    Just lucky schreef op 22 februari 2018 16:33:

    Yanken een mooie plus en wij weer door het putje. De grootbanken verdienen weer een aardig centje. En onze zogenaamde kenners komen eind van de dag waarschijnlijk weer met dat euro/dollar verhaal (euro stijgt). Bah
    Pas stonden wij in de plus en de Dow in de min dus stop maar weer met janken..
  3. [verwijderd] 22 februari 2018 18:28
    quote:

    Jestbread schreef op 22 februari 2018 16:10:

    Deze markt is echt verziekt. Na sluiten Europa zakt VS vrij plotseling, duwen de futures Europa naar beneden. Geen enkele steun van een goedkopere euro. Vervolgens opent VS in het groen, duwt het door een oplopende euro Europa weer verder naar beneden. Per saldo 0,0 herstel. Kuddeschapen in Europa, lastig beleggen zo.
    Morgen inhalen dan. Door de rentestijgingen is het potentieel in de VS gelimiteerd, maar niet hier. Dus inderdaad zal de EU-belegger even eraan moeten wennen dat we in een andere economie zitten, met een andere (gunstigere) situatie, en met lagere K/W-verhoudingen.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links