Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Kleine plusjes op Wall Street'

'Kleine plusjes op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen de handelsdag donderdag naar verwachting met kleine winsten aanvangen. Daarmee herstellen de graadmeters enigszins van de verliezen van een dag eerder. Toen keerde rentevrees terug op de markten na de publicatie van de notulen van de meest recente vergadering van de Federal Reserve.

In de documenten zagen kenners signalen die zouden kunnen wijzen op een versnelde rentestap door de Amerikaanse koepel van centrale banken. Beleggers zijn vooral gespitst op de ontwikkelingen op de valutamarkten en dan met name de dollar die, nadat de notulen naar buiten kwamen, aan waarde won. Ook liep de rente op obligaties op. De markten gaan er alom van uit dat de Fed bij de komende vergadering in maart de belangrijkste rentetarieven verder zal verhogen.

Op de macro-agenda staan de wekelijkse uitkeringsaanvragen. Deze bleken met 222.000 lager te zijn uitgevallen dan de gemiddelde verwachting van economen. Na de openingsbel volgt nog de maandelijkse conjunctuurbarometer.

Avis Budget

Een reeks bedrijven kwam met cijfers. Autoverhuurbedrijf Avis Budget staat voor een fors hogere opening na beter dan verwachte cijfers. Ook Pandora Media staat voor een koerssprong. Het bedrijf dat bekend is van zijn muziekdiensten en internetradio kwam ook met cijfers die veel beter waren dan waar kenners in doorsnee vanuit gingen. Het bedrijf profiteerde naar eigen zeggen van de inspanningen om meer abonnees te strikken.

Voor energiebedrijf Chesapeake lijkt eveneens een hogere opening in de maak. Het bedrijf wist in het slotkwartaal van 2017 weer zwarte cijfers te schrijven geholpen door de verkoop van onderdelen. Ook dit jaar zal het bedrijf voor honderden miljoenen dollars een bezittingen afstoten. Het geld dat daarmee wordt opgehaald wordt onder meer gebruikt voor het aanpakken van de schuldpositie.

Roku

Videostreamingbedrijf Roku staat voor een forse koersdaling, na teleurstellende vooruitzichten.

De Dow-Jonesindex sloot woensdag 0,7 procent lager op 24.797,78 punten. De S&P 500 zakte 0,6 procent tot 2701,33 punten en schermenbeurs Nasdaq speelde 0,2 procent kwijt op 7218,23 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links