Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorzichtigheid op Wall Street door zorgen rond corona

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag overwegend in het rood de handel uitgegaan. Net als in Europa reageerden beleggers op Wall Street met nervositeit op de nieuwe en zeer besmettelijke variant van het coronavirus in het Verenigd Koninkrijk. Een doorbraak in de onderhandelingen over een omvangrijk nieuw steunpakket voor de Amerikaanse economie bood enige compensatie voor het negatieve sentiment.

De Dow-Jonesindex eindigde nog licht in de plus op 30.216,45 punten. De brede S&P 500 verloor 0,4 procent tot 3694,92 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,4 procent tot 12.690,26 punten.

In Washington hebben de leiders van de Republikeinen en de Democraten in het Congres een deal bereikt over een coronasteunpakket van zo'n 900 miljard dollar. Waarschijnlijk zal het Huis van Afgevaardigden maandag over het steunpakket stemmen, gevolgd door de Senaat. Ook president Donald Trump zal volgens een woordvoerder van het Witte Huis het akkoord ondertekenen.

Reisorganisaties

Luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties stonden net als in Europa onder druk, door de nieuwe reisbeperkingen rond het Verenigd Koninkrijk. Delta Air Lines en United Airlines zakten tot 2,5 procent. Cruisebedrijven Carnival en Royal Caribbean Cruises leverden tot 1,9 procent aan waarde in.

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft positief geoordeeld over het coronavaccin dat BioNTech en Pfizer samen hebben ontwikkeld. De Europese Commissie laat het vaccin nu toe om in de Europese Unie gebruikt te worden. Pfizer verloor 0,8 procent en BioNTech, dat ook een notering heeft in New York, steeg 2,1 procent.

Nike

Het aandeel Nike won 4,9 procent. De producent van sportartikelen kwam vrijdag nabeurs met beter dan verwachte kwartaalcijfers, geholpen door sterke online verkopen.

Tesla stond ook in de belangstelling, met een min van 6,5 procent. De maker van elektrische auto's is sinds maandag onderdeel van de S&P 500. Vrijdag steeg Tesla nog 6 procent omdat beheerders van fondsen die de beursgraadmeter volgen, aandelen Tesla moesten kopen om zich aan te passen aan de nieuwe situatie. Verder zou Apple (plus 1,2 procent) in 2024 een eigen elektrische auto willen gaan bouwen.

De euro was 1,2230 dollar waard, tegen 1,2222 dollar bij het slot van de handel in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 3 procent minder op 47,77 dollar. Brentolie werd 3,1 procent goedkoper op 50,75 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links