Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Maker Lucky Strike trekt knip voor concurrent

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Sigarettenfabrikant British American Tobacco (BAT) wil de aandelen van branchegenoot Reynolds American die het nog niet in handen heeft kopen. De overname kost de maker van onder meer Lucky Strike zo'n 47 miljard dollar, zo bleek vrijdag.

BAT heeft momenteel 42,2 procent van de aandelen Reynolds, dat onder meer bekend is van merken als Camel, Pall Mall en Kent, in handen. De geboden prijs voor de rest, van 56,50 dollar per aandeel in aandelen en contanten, zou een premie betekenen van 20 procent op de slotkoers van Reynolds op donderdag.

Volgens BAT waren onderhandelingen met Reynolds nog niet mogelijk, maar moest het plan vanwege Amerikaanse wetgeving wel onmiddellijk worden aangekondigd. Als de overname doorgaat achterhaalt het fusiebedrijf Philip Morris als grootste beursgenoteerde tabaksbedrijf ter wereld.

In de sigarettenbranche vindt een consolidatieslag plaats vanwege het dalende aantal rokers in veel landen. BAT speelde daarin al een belangrijke rol met onder meer de financiering van de overname van het Amerikaanse tabaksbedrijf Lorillard door Reynolds. BAT-topman Nicandro Durante noemt de overnameplannen dan ook een ,,logische stap".

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links