Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omzetdaling voor Corbion

AMSTERDAM (AFN) - Corbion heeft de omzet in de eerste negen maanden van het jaar wat zien dalen. Dat maakte de producent van voedingsingrediënten en chemicaliën vrijdag bekend.

De onderneming realiseerde voor 685,2 miljoen euro aan opbrengsten, 0,4 procent minder dan een jaar eerder. Er was sprake van een autonome omzetkrimp van 0,2 procent vanwege volumedalingen. Dat werd overigens deels gecompenseerd door ,,prijs/mix-verbeteringen'', aldus het bedrijf.

De brutowinst (ebit) verbeterde sterk en steeg tot 93,1 miljoen euro. Dat kwam onder meer door kostenbesparingen en lagere kosten, aldus Corbion in zijn tussentijdse handelsbericht. Het sprak dan ook van een ,,substantiële verbetering'' van de winstgevendheid. Het bedrijfsresultaat exclusief eenmalige posten kwam uit op 134,8 miljoen euro.

Omzet

Over de omzetontwikkeling in het derde kwartaal is de onderneming minder tevreden. Die lag duidelijk onder het ambitieniveau, aldus topman Tjerk de Ruiter. Dat kwam onder meer door nadelige effecten van klantconsolidatie en processen die Corbion doorvoert om de winstgevendheid te verbeteren. De Ruiter voorziet dat deze effecten van tijdelijke aard zullen zijn en ,,houdt vertrouwen'' in de meerjarenverwachting.

De netto-omzet van onderdeel Biobased Ingredients, waar de segmenten Food en Biochemicals deel van uitmaken, liet in de eerste negen maanden een autonome daling van 0,8 procent zien, voornamelijk als gevolg van lagere volumes. Bij het kleinere Biobased Innovations nam de omzet met bijna 32 procent toe.

Voor dit jaar denkt Corbion dat de groei van het onderdeel Biobased Ingredients onder de gemiddelde meerjarenrichtbandbreedte van 2 tot 4 procent zal uitkomen. De ebitda-marge vóór eenmalige posten van de tak over heel 2016 zal de voor 2018 nagestreefde 18,0 procent naar verwachting significant overstijgen. Wel zal de ebitda in de tweede helft van het jaar lager uitvallen dan die in het eerste halfjaar, evenals in voorgaande jaren.

Lees over dit aandeel ook

  1. 02 apr Corbion rondt verkoop emulgatortak af
  2. 04 mrt Management Corbion doet rondje kostenbesparingen: 'voorschot op betere tijden'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Corbion

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Corbion

18,890 17:35
+0,160 +0,85%
Premium

Management Corbion doet rondje kostenbesparingen: 'voorschot op betere tijden'

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links