Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boskalis grootste verliezer op rode beursdag

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is maandag met verlies de dag uit gegaan. Baggeraar Boskalis kreeg de hardste klappen. Ook de belangrijkste andere beursgraadmeters gingen omlaag. Het vertrouwen van de financiële markten dat de regering-Trump de beloofde groeiplannen nog kan uitvoeren lijkt steeds meer af te nemen, wat druk zette op het beurssentiment.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,6 procent in de min op 516,71 punten. De MidKap daalde 0,1 procent op 787,58 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs gingen 0,1 tot 0,8 procent achteruit. De beurs van Madrid verloor 0,1 procent, nadat in de middag een man met een bomgordel werd neergeschoten door de politie in de buurt van Barcelona.

Baggeraar Boskalis verloor 2,7 procent in de AEX en was daarmee de grootste verliezer van de dag. Ook enkele andere oliegerelateerde fondsen stonden onder druk. Zo verloor Vopak 1,9 procent en Fugro in de MidKap 2,5 procent.

Altice

Telecombedrijf Altice was de grootste stijger onder de hoofdfondsen aan het Damrak met een plus van 1,2 procent. Roestvrijstaalbedrijf Aperam was met een winst van 2,2 procent de sterkste stijger in de MidKap.

Bedrijven in de Europese reisbranche toonden enig herstel na de koersverliezen die volgden op de terroristische aanslagen in Spanje afgelopen week. Air France-KLM won 0,8 procent in de MidKap, ondanks dat de Franse vakbond CFTC dreigde met een staking in september. IAG, het moederbedrijf van het Spaanse Iberia en British Airways, klom in Londen 0,8 procent. In Frankfurt won Lufthansa 0,6 procent.

Euro

Op de lokale markt in Amsterdam steeg Kardan ruim 11 procent. De Israëlische investeerder gaat via dochterbedrijf Tahal aan de slag met een water- en landbouwproject in Zambia. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van 176 miljoen dollar.

A.P. Møller-Maersk klom bijna 3 procent in Kopenhagen. Het Deense containerbedrijf verkoopt zijn oliedivisie Maersk Oil voor omgerekend ruim 6 miljard euro aan het Franse olieconcern Total, dat 0,3 procent steeg in Parijs. In Milaan won Fiat Chrysler 4,4 procent. Het Chinese automerk Great Wall heeft interesse in het merk Jeep van het concern.

De euro was 1,1816 dollar waard, tegen 1,1742 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,7 procent goedkoper op 47,67 dollar. Brentolie kostte 2 procent minder op 51,68 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 28 mrt Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel
  2. 28 mrt KBC Securities positief over HAL

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

HAL Trust

125,600 18 apr
+0,400 +0,32%
Premium

Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links