Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gemalto opnieuw negatiever

AMSTERDAM (AFN) - Digitaal beveiliger Gemalto heeft zijn financiële verwachtingen verder teruggeschroefd. Bij de Payment-divisie en op de SIM-markt gaat alles namelijk minder dan voorzien. Vanwege die verslechterde vooruitzichten moet het beursgenoteerde bedrijf ook een flinke afschrijving op goodwill doen.

Gemalto rekent voor de tweede helft van het jaar nu op een operationele winst in een bandbreedte van 200 tot 230 miljoen euro. In april werd voor die periode nog uitgegaan van een range van 300 miljoen tot 350 miljoen euro, en bij die raming was het bedrijf al negatiever dan bij een eerder winstalarm in maart.

Het concern stelt mede door die sombere vooruitzichten een afschrijving op goodwill te moeten doen van naar schatting 420 miljoen euro. Die zal worden verwerkt in de halfjaarcijfers die op 1 september naar buiten komen.

Operationele winst

De operationele winst over de eerste helft van het jaar bedraagt naar verwachting ongeveer 93 miljoen euro. Daarmee zou de jaarwinst dus nog maximaal op 323 miljoen euro kunnen uitkomen. Vorig jaar ging het nog om 453 miljoen euro.

Wat betreft omzet rekent Gemalto voor het tweede halfjaar op een stabilisering ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf denkt daarbij op basis van voorlopige cijfers over het tweede kwartaal waarschijnlijk 742 miljoen euro omzet gedraaid te hebben. Dat is 9 procent minder dan een jaar eerder.

Payment liet in Noord- en Zuid-Amerika afgelopen kwartaal zelfs ,,dubbelcijferige'' omzetkrimp zien. Ook de activiteiten rond de verkoop van simkaarten presteerden zo slecht. Die trends zetten voorlopig waarschijnlijk door. Komende maanden zullen die ontwikkelingen echter gecompenseerd gaan worden door extra omzet uit bijvoorbeeld Internet of Things, zo voorziet Gemalto.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. mok 22 juli 2017 09:33
    In 2013 waren er al zorgen over de groei op de lange termijn. Daarna heeft Gemalto beleggers telkens teleurgesteld. Voor mij was het al onbegrijpelijk dat mensen 55 euro willen betalen voor zo'n matig presterend bedrijf met twijfelachtige toekomst. Maar hier zijn tegenwoordig meer voorbeelden van. Risico lijkt niet meer te bestaan. Ik denk dat er komende tijd weer velen hardhandig wakker gemaakt worden.
  2. [verwijderd] 22 juli 2017 18:52
    quote:

    LBL LM schreef op 22 juli 2017 18:31:

    ze kunnen hun eigen sales nog geen eens inschatten. Ik hoop echt dat ze flink worden afgestraft. Wat een flut bedrijf zeg. Er klopt daar fundamenteel in de organisatie iets niet.
    Al de derde maal in korte tijd.
    Niet te geloven. Ik wil ze sowieso niet, maar wie gelooft nog wel in Gemalto?
  3. forum rang 4 Erg chebbi 22 juli 2017 19:25
    Er zijn toch nog geen cijfers? Zie nu het bericht, sorry.
    Dat wordt een behoorlijke tik maandag. Op de vorige twee heb ik ze laag opgepikt. Deze keer gaat ie onder de 45.
    Misschien nog wel dieper. Wat een zooi. Is de concurrentie dan zo toegenomen, of is er prijserosie?

    Toch leuk aan verdiend in het verleden. Nu zero aandelen. Zakt iedere keer door zijn hoeven..
  4. TradeMaarRaak 23 juli 2017 23:59
    Bij de vorige winstwaarschuwing zou de winst dit jaar nog op ongeveer hetzelfde als vorig jaar uit komen; nu dus al zo'n 28% LAGER dan vorig jaar...

    Dat zal lijkt me maandag een behoorlijk gat slaan in de huidige koers; misschien dat het bericht daarom op vrijdag avond naar buiten komt i.p.v. maandag voor beurs (?).

    Voor beurs op vrijdag kwam wel (licht) positief nieuws naar buiten over nieuwe orders (zonder financieele gegevens er bij, en dan 's avonds zo'n winst waarschuwing; vreemde timing die bijna vantevoren bedacht lijkt.

    Morgen eens zien hoe diep naar beneden de koers zal gaan; bij 10% eraf zit het al (weer) onder de 50 euro...
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links