Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Anbang ontvangt bod op luxehotels in VS'

PEKING (AFN) - De Chinese investeerder Anbang heeft verschillende biedingen ontvangen op zijn portefeuille van Amerikaanse luxehotels. In totaal zijn zeventien investeerders door naar de laatste biedingsronde, zo meldde zakenblad Financial Times op basis van ingewijden. Anbang richt zich de afgelopen tijd op desinvesteringen van zijn omvangrijke beleggingen, waartoe ook de Nederlandse verzekeraar Vivat behoort.

De hoogste bieding zou 5,8 miljard dollar bedragen en de laagste circa 4,8 miljard dollar. Anbang kocht de hotels in 2016 voor zo'n 5,5 miljard dollar van investeerder Blackstone, die overigens in de huidige verkoopronde mee zou dingen. Ook investeerder Brookfield en meerdere Aziatische vermogensbeheerders worden genoemd als mogelijke kopers. De portefeuille, bekend onder de naam Strategic Hotels & Resorts, bestaat uit vijftien hotels in onder meer San Francisco, Chicago en New York.

Anbang was de afgelopen jaren erg actief op de overnamemarkt, maar gaat nu gebukt onder een enorme schuldenberg. Bezorgde Chinese autoriteiten grepen in en stelden het bedrijf onder curatele.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links