Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VEB treft regeling met Ziggo

AMSTERDAM (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft met Ziggo ,,een minnelijke'' regeling getroffen voor gedupeerde aandeelhouders. Dat liet de beleggersorganisatie dinsdag weten op de eigen website.

Het conflict draaide om de vraag of Ziggo tijdig koersgevoelige informatie aan de aandeelhouders bekend had gemaakt. De regeling houdt onder meer in dat de verkopende Ziggo-aandeelhouders een schikkingsbedrag van maximaal 3,50 euro per aandeel zullen ontvangen.

Liberty Global deed in 2014 een bod op alle aandelen Ziggo. In november van dat jaar had al ruim 98,5 procent van de aandeelhouders hun stukken aangeboden. Om de resterende aandelen Ziggo in handen te krijgen, bood Liberty Global beleggers in de uitkoopprocedure 39,78 euro per aandeel, ongeveer 3,50 euro boven de koers van het aandeel Ziggo in die periode. Maar Ziggo verzuimde dat bod meteen aan de markt te melden.

Pas op 8 december 2014 bracht het bedrijf hierover een persbericht naar buiten met deze informatie, waarna de koers van het aandeel onmiddellijk met 7 procent steeg. Volgens de rechtbank Midden-Nederland had Ziggo dat persbericht al op 21 november 2014 moeten uitsturen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links