Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Schlumberger voelt pijn dalende olieprijzen

HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) -Schlumberger is in het vierde kwartaal diep in de rode cijfers belandt door de sterke daling van de olieprijzen. De Amerikaanse dienstverlener aan de olie- en gasindustrie schrapte duizenden banen en moest een flinke herstructureringslast slikken.

Het bedrijf presenteerde donderdag een kwartaalverlies van 1 miljard dollar, waar een jaar eerder nog een winst van 302 miljoen dollar werd bijgeschreven. Grote olieconcerns hebben in reactie op de lage olieprijzen diep in hun investeringsbudgetten gesneden. Dat resulteerde bij Schlumberger in een omzetdaling van 39 procent tot 7,7 miljard dollar.

De onderneming voorziet geen verbetering van de marktomstandigheden in de eerste helft van dit jaar. Daarom werd al in het vierde kwartaal besloten nog eens 10.000 banen te schrappen bovenop de 20.000 die in de anderhalf jaar daarvoor verloren gingen. De banenreductie bracht een kostenpost van 530 miljoen dollar met zich mee. Daarnaast wordt 1,6 miljard dollar afgeboekt op de waarde van onder meer materieel en voorraden.

Lees over dit aandeel ook

  1. 20 apr JPMorgan kleiner in SBM Offshore
  2. 16 aug Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 22 januari 2016 07:55
    dit is 1 van de weinige bedrijven die hun wonden moeten likken door de lage olieprijs laten we voor hen een fonds oprichten help de arme olieslachtoffers voor heel veel bedrijven is de lage olieprijs dolle pret dikke winst veel minder vervoerskosten veel lagere produktiekosten daar komen de veel lagere grondstoffen nog eens bij en als klap op de vuurpijl de weer lagere € bijna een aards paradijs daar komt nog bij elke keer als u gaat tanken bespaart u 10-15-20€ daar kunt u toch leuke dingen van doen! kortom de meeste bedrijven moeten ggewoon dikke winsten maken dus moeten die koersen niet langer omlaag maar stevig omhoog mensen niet langer naar de nood uitgang rennen als de olieprijs keldert maar gewoon rustig er een paar kansrijke aandelen bijkopen ze zijn nu spotgoedkoop
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SBM Offshore

14,310 11:45
+0,030 +0,21%
Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links