Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'AEX begint lager na renteverhoging VS'

'AEX begint lager na renteverhoging VS'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt donderdag lager te openen. Ook de andere beurzen in Europa zullen naar verwachting met verliezen beginnen. Beleggers verwerken het besluit van de Federal Reserve, die de rente in de Verenigde Staten opnieuw verhoogde. De Bank of England maakt donderdag het rentebesluit bekend.

De Amerikaanse centrale bank schroefde woensdag de rente voor de vierde keer dit jaar op, ondanks de recente kritiek van president Donald Trump. Voor 2019 rekent de Fed nu op twee in plaats van drie renteverhogingen. Beleggers hadden echter gehoopt dat de Fed nog terughoudender zou zijn met het opvoeren van de rente.

Aan het brexit-front is de Europese Commissie begonnen met de invoering van een actieplan voor het geval het Verenigd Koninkrijk op 30 maart zonder akkoord uit de Europese Unie stapt. Een no-dealbrexit wordt steeds waarschijnlijker nu in het Britse Lagerhuis onvoldoende steun lijkt te zijn voor het brexitakkoord van premier Theresa May.

NSI

Op het Damrak kondigde vastgoedbedrijf NSI aan ook in 2019 door te gaan met het hoge tempo aan desinvesteringen. Anne de Jong, investeringsdirecteur van NSI, stelde verder tevreden te zijn met de ontwikkelingen in het afgelopen jaar, maar zegt dat er nog meer moet worden gedaan om de portefeuille verder te optimaliseren.

De toezichthouder in Australië heeft goedkeuring gegeven aan de overname van de in Amsterdam genoteerde digitaal beveiliger Gemalto door het Franse technologieconcern Thales. Onlangs gaf Brussel al groen licht aan de deal, met de voorwaarde dat de hardware-beveiligingsmodules voor algemeen gebruik wordt afstoten. Er moet nog goedkeuring komen van autoriteiten in onder meer Rusland en de Verenigde Staten.

Hoger gesloten

De Europese beurzen sloten woensdag hoger. De AEX-index klom 0,3 procent tot 495,99 punten en de MidKap won 0,4 procent tot 653,15 punten. Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 1 procent. Wall Street zag een eerdere winst verdampen na het Fed-besluit. De Dow-Jonesindex eindigde 1,5 procent lager op 23.323,66 punten. De brede S&P 500 zakte ook 1,5 procent en techbeurs Nasdaq leverde 2,2 procent in.

De euro was 1,1406 dollar waard, tegen 1,1426 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 2,2 procent tot 47,09 dollar. Brentolie werd 1,7 procent goedkoper op 56,30 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 24 apr Damrak levert winst in

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 20 december 2018 09:00
    quote:

    Bob777 schreef op 20 december 2018 08:49:

    Ik denk dat we vandaag de draai gaan zien. De aandelen staan op een breed front in de aanbieding. Vanmiddag heeft de US er ook nog een nachtje over kunnen slapen en zullen we zien dat eerste stukje van de bodem worden opgekocht om lekker te renderen in 2019.
    Plausibel..!;)
  2. baloub1 20 december 2018 09:17
    [quote alias=suske wiet id=11310518 date=201812200906]
    Vermoed dat de daling ook nog doorgaat .
    De twee rente verhogingen volgend jaar had men niet verwacht .
    We zitten dan tijdelijk weer boven de drie en dat kan Amerika niet aan .
    Ik begrijp het niet .
    Waarom zou Amerika twee renteverhogingen niet aankunnen? Fed had het gisteren nooit goed kunnen doen, welk besluit ze ook genomen hadden.
  3. jefffiooo 20 december 2018 09:20
    quote:

    eldee99 schreef op 20 december 2018 09:00:

    Ik hoop het ook, maar denk het niet, Bob. Het sentiment is chronisch negatief. We gaan naar mijn idee gestaag omlaag waarbij elk negatief nieuws er steeds een schepje bovenop doet. De 500+ zien we de komende jaren niet meer denk ik.
    Ik denk dat we de 500+ nog wel gaan zien. De top hebben we mi al wel gehad. De 530/540 die ergens in q1 2019 wordt bereikt is slechts het niet erkennen van het chronisch slechtere sentiment. Na dit besef (bull trap) komt de echte afstort...
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

874,02 24 apr
-0,77 -0,09%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links