Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Meer ontslagen bij reorganiserend Commerzbank

FRANKFURT (AFN) - Commerzbank schrapt naar verwachting nog eens 4300 voltijdsbanen als onderdeel van een reorganisatie. Die banenreductie komt bovenop de duizenden arbeidsplaatsen die al zouden verdwijnen bij de Duitse bank.

Commerzbank noemt de maatregel "spijtig, maar onvermijdelijk". Er verdwijnen overigens niet alleen banen bij de op één na grootste bank van Duitsland. Op afdelingen die het financieel concern als strategisch belangrijk beschouwt, komen er 2000 werkplekken bij.

De ingreep in het personeelsbestand staat in voorlopige plannen voor een nieuwe strategische koers. Later deze maand beslist de raad van commissarissen van Commerzbank of die doorgang vinden.

Zwakke resultaten

Commerzbank ziet zich gedwongen in de kosten te snijden, na zwakke resultaten tegen een achtergrond van de afzwakkende Duitse economie en lage rentes. Een beoogde fusie met Deutsche Bank liep eerder dit jaar spaak.

De ontslagen vallen samen met meer investeringen in technologie. Commerzbank wil vooral klanten van zijn private bank en divisie voor het midden- en kleinbedrijf vaker via mobiele systemen bedienen.

In het licht van die digitalisering wil de bank Comdirect, waarvan Commerzbank meerderheidsaandeelhouder is, laten samensmelten met moederbedrijf. Tegelijkertijd mikt de bank op de verkoop van zijn meerderheidsbelang in het Poolse mBank om de kas te spekken.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 jan Bloomberg: Deutsche Bank mogelijk geïnteresseerd in ABN AMRO 6
  2. 28 sep Commerzbank wil 3 miljard uitkeren aan aandeelhouders 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Commerzbank AG

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Commerzbank AG

12,900 15 apr
-0,105 -0,81%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links