Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goedkope financiering AMX met KPN-obligatie

MEXICO-STAD (AFN) - América Móvil (AMX) heeft een slimme constructie bedacht om zichzelf de komende jaren goedkoop te financieren. Het Mexicaanse telecomconcern maakte woensdag in eerste instantie bekend een converteerbare obligatie van 2,25 miljard euro uit te geven die omgezet kan worden in aandelen KPN.

De lening, die wist aan te zwellen tot ruim 3 miljard euro en ook is geplaatst, biedt een rente van 0 tot 0,5 procent. AMX wil de convertible uitoefenen als de koers van KPN in de komende 5 jaar met 40 à 45 procent stijgt. Een begeleidende bankier zei dat de Mexicanen dan alsnog kunnen besluiten om de aandelen te houden en de lening in contanten af te lossen. Mocht de koers van KPN na 2,5 jaar onvoldoende zijn gestegen, kan AMX ervoor kiezen de lening af te lossen.

De stap wordt gezien als zowel een uiting van vertrouwen van AMX als beleggers in KPN. Bij de aankondiging van de lening was al sprake van een 'upsize option' van 250 miljoen euro, maar door het hoge animo zal de leensom rond de 3 miljard euro uitkomen. De uitgifteprijs van de convertible wordt later op woensdag vastgesteld waarna afronding van de uitgifte wordt voorzien op 28 mei.

Het belang van AMX in KPN blijft voorlopig boven 20 procent en de Mexicanen behouden ook hun twee zetels in de raad van commissarissen. Een woordvoerder van KPN stelde dat het Nederlandse bedrijf geen directe rol heeft in de uitgifte en dat hij derhalve niet inhoudelijk op de zaak kon ingaan.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMX
KPN

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AMX 12:56
    923,30
    -0,27% -2,46
  2. 3,417
    0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links