Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Winsten bij opening Wall Street'

'Winsten bij opening Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York gaan maandag waarschijnlijk hoger openen, in navolging van de plussen op de koersenborden in Azië en Europa. Overigens is er weinig echt belangrijk nieuws om de beurshandel op Wall Street richting te geven.

Mogelijk kunnen de technologiefondsen zoals Apple, Microsoft, Alphabet en Netflix enig herstel laten zien van de recente koersverliezen. Die fondsen gingen de afgelopen tijd flink omlaag door zorgen over de waardering.

Ook de detailhandelssector met bedrijven als Wal-Mart, Kroger, Target en Costco kan mogelijk iets opkrabbelen van de zware verliezen van vorige week. Vrijdag kondigde Amazon aan supermarktketen Whole Foods Market over te nemen voor 13,7 miljard dollar waardoor de zorgen over fellere concurrentie voor supers werden aangewakkerd.

Huizenmarkt

De macro-economische agenda is maandag leeg. Later deze week worden cijfers gemeld over onder meer de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie, de huizenmarkt en de index van leidende economische indicatoren in de VS.

Verschillende Fed-bestuurders geven maandag toespraken. Fed-president William Dudley van New York spreekt op een bijeenkomst, net als Charles Evans van de Fed in Chicago. Vorige week kwam de Fed met een renteverhoging.

Bij de bedrijven in New York is er aandacht voor Boeing. De vliegtuigfabrikant heeft een order ontvangen op de luchtvaartshow van Parijs voor tien 737 MAX-toestellen van de Singaporese leasemaatschappij BOC Aviation.

Clovis Oncology

Biotechnologiebedrijf Clovis Oncology gaat voorbeurs zeer hard omhoog na gunstige berichten rond testen met een middel tegen eierstokkanker.

Tevens is er nog wat overnamenieuws. Energiebedrijf EQT neemt voor 6,7 miljard dollar branchegenoot Rice Energy over.

De Dow-Jonesindex sloot vrijdag 0,1 procent lager op 21.359,90 punten. De brede S&P 500 daalde 0,2 procent tot 2432,46 punten en de technologiebeurs Nasdaq zakte 0,5 procent tot 6165,50 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links