Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Merkel wil Duitser als opvolger Draghi'

BERLIJN (AFN) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil de president van de Duitse centrale bank Jens Weidmann naar voren schuiven als opvolger van Mario Draghi als hoofd van de Europese Centrale Bank (ECB). Dat schrijft het Duitse blad Der Spiegel vrijdag op basis van ingewijden.

Volgens Der Spiegel zou naast Merkel ook de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble voorstander zijn van een Duitser aan het hoofd van de ECB. Het is geen geheim dat Duitsland geen voorstander is van het ruime monetaire beleid van Draghi. Ook Weidmann uitte meermaals kritiek uit op het stimuleringsbeleid van de Italiaan.

De termijn van Draghi loopt in 2019 af. Eerder waren de Fransman Jean-Claude Trichet en de Nederlander Wim Duisenberg voorzitter van de ECB. Daarom zou het nu ,,eindelijk de beurt zijn aan Duitsland" om de voorzitter te leveren, zo schrijft Der Spiegel. Ook zou Weidmann volgens het blad wel oren hebben naar de functie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 mei 2017 07:39
    In 2019 loopt het mandaat van Draghi af. Dan is hij uit gedaan. In 2018 mogen er al geen ingrijpende maatregelen meer genomen meer worden. Gelukkig zijn we bij van deze Italiaan Draghi af. Ze hadden dit nooit moeten doen. Nu zou ik graag een duitser op deze functie willen hebben en niet uit een land wat een slecht monetair verleden heeft.
  2. postpaul 20 mei 2017 11:39
    Draghi is een held. Wat hij heeft gedaan is moedig en verdient minstens de Nobelprijs voor de vrede. Iedereen die aan de zijlijn heeft staan mekkeren heeft geen recht van spreken. Ja, de boel moet normaliseren en op de pof leven kan er niet bij zijn, maar de Eurozone gaat wel langzaam de goede kant op. Er zijn genoeg manieren om discipline af te dwingen. De weeffouten zijn en worden langzaam maar zeker hersteld. Eurozone is een machtsblok en dat moet het blijven. Voor de Europese lappendeken is er simpelweg geen alternatief en makkelijke oplossingen bestaan niet. Eurobonds zijn een enorm goed idee, mits het niet (meer) tot freeriding gedrag met "gratis geld" leidt. Binnen zo'n systeem kun je heel goed allerlei (bonus/malus) instrumenten toevoegen die begrotingsdiscipline stimuleren.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links