Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TomTom boekt winst op hogere omzet

TomTom boekt winst op hogere omzet

AMSTERDAM (AFN) - TomTom heeft de omzet in het eerste kwartaal opnieuw zien toenemen, en wist in tegenstelling tot een jaar eerder uit de rode cijfers te blijven. De verkopen van software, navigatiekastjes en andere gadgets zoals actiecamera's en sporthorloges aan consumenten namen wel af.

TomTom rapporteerde dinsdag een kwartaalomzet van 217 miljoen euro. Dat is 6 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2015. Het bedrijfsresultaat (ebitda) verbeterde van 21,4 miljoen naar 25,6 miljoen euro. Onder de streep hield de navigatiespecialist een kleine 5 miljoen euro over, tegen een verlies van 7 miljoen euro een jaar eerder.

De verkoop aan consumenten, nog steeds de belangrijkste bron van inkomsten, was goed voor een kleine 117 miljoen euro. Dat is 4 procent minder dan een jaar eerder. Vooral de verkoop van navigatiekastjes viel terug. Daar stonden hogere opbrengsten tegenover uit de verkoop van navigatieproducten aan autofabrikanten, licenties en diensten op het gebied van wagenparkbeheer aan zakelijke klanten.

Sporthorloges

De lagere consumentenomzet baart topman Harold Goddijn nog geen zorgen. Hij wees erop dat het bedrijf het zeker in dat segment niet van de eerste maanden van het jaar moet hebben. Een goed teken is dat de verkoop van sporthorloges, een betrekkelijk nieuw product voor TomTom, op jaarbasis bijna is verdubbeld. Maar wat dat precies aan omzet heeft opgeleverd, wilde de topman niet onthullen.

Goddijn wilde evenmin vooruitlopen op de verdere ontwikkeling van de omzet uit contracten met autobouwers. Die nam afgelopen kwartaal met meer dan een kwart toe tot een kleine 30 miljoen euro. Daarmee was het de sterkst groeiende tak van de Amsterdamse navigatiespecialist.

Voor heel 2016 gaat TomTom nog steeds uit van een groei van de omzet naar circa 1,05 miljard euro. De winst per aandeel, exclusief eenmalige posten, wordt nog altijd geraamd op 0,23 euro. In het eerste kwartaal kwam die uit op 0,02 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Beursblik: ING verlaagt koersdoel TomTom
  2. 17 apr TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TomTom

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TomTom

5,520 17:35
+0,060 +1,10%
Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links