Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Nieuwe onzekerheid rond SBM'

AMSTERDAM (AFN) - De aanklacht van het Braziliaanse Openbaar Ministerie tegen de huidige topman van SBM Offshore, Bruno Chabas, zorgt voor nieuwe onzekerheid rond het bedrijf. Dat concludeerde analist Dirk Verbiesen van KBC vrijdag.

Donderdag bleek dat zowel de voormalige als de huidige top van SBM in Brazilië wordt verdacht van betrokkenheid bij het omkoopschandaal rond Petrobras. Dat ook Chabas tot de verdachten hoort is volgens Verbiesen verrassend, omdat juist onder zijn leiding schoon schip werd gemaakt. Het concern wees er daarbij op dat Chabas op 1 januari 2012 topman werd en direct een onderzoek begon.

Tussen 1998 en 2012 zou sprake zijn geweest van illegale betalingen ter waarde van 46 miljoen dollar rond contracten tussen Petrobras en SBM om opdrachten in de Braziliaanse oliesector binnen te hengelen.

Onzekerheid

Dat er ook met een beschuldigende vinger naar Chabas wordt gewezen is voor Verbiesen nog geen reden het koopadvies voor SBM te wijzingen. Wel benadrukt hij dat de ,,hogere mate van onzekerheid" zal wegen op de waardering van het bedrijf.

Bij Theodoor Gilissen spreken ze van een relatief klein vergrijp waarvoor Chabas en commissaris Sietze Hepkema nu worden aangeklaagd. ,,Een klein vergrijp leidt meestal tot een kleine schadevergoeding", aldus analist Jos Versteeg. Hij vindt de zaak nogal opgeblazen. ,,Na de negatieve koersreactie van gisteren is het nu een goed instapmoment."

Koersdoel

Theodoor Gilissen herhaalt het advies aanbevolen met een koersdoel van 15 euro. KBC hanteert een koersdoel van 17,50 euro.

Het aandeel SBM stond vrijdag omstreeks 11.00 uur 1,4 procent lager op 11,59 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. HAL Trust 14:19
    124,800
    -0,16% -0,200
  2. SBM Offshore 14:29
    14,460
    -0,41% -0,060

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links