Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Value8 boekt verlies

Value8 boekt verlies

AMSTERDAM (AFN) - Value8 heeft vorig jaar onder de streep verlies geleden. Dat bleek donderdag uit het concept jaarverslag van de investeerder. Dat verslag heeft overigens nog geen stempel van een accountant.

Value8 rapporteerde een negatief resultaat van 779.000 euro. Dat was een jaar eerder nog een winst van 5,1 miljoen euro. De min is toe te schrijven aan verliezen op minderheidsbelangen, van ruim 1,5 miljoen euro.

Als de minderheidsbelangen buiten beschouwing worden gelaten stond een aan aandeelhouders toekomende winst van 799.000 euro. Dat resultaat rapporteerde Value8 begin mei bij voorlopige cijfers.

Jaarverslag

Onlangs bleek dat Value8 zich gedwongen zag om de publicatie van het jaarverslag opnieuw uit te stellen, vanwege ophef rondom trustkantoor BK Group. Volgens verscheidene mediaberichten heeft het mogelijk meegewerkt aan belastingontduiking en witwaspraktijken. Het was de tweede keer dat publicatie van het verslag werd uitgesteld.

BK groeide vorig jaar verder, zo komt nu naar voren. De omzet dikte aan van 5,7 miljoen naar 7 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) verbeterde en een klein verlies ,,sloeg om naar een kleine winst''. Value8 wijst er in het verslag op dat de ondernemingen die deel uitmaken van BK, beschikken over trustvergunningen van De Nederlandsche Bank (DNB).

Goodwill

De waardering van het belang in BK Group in de concept-jaarrekening van Value8 bedraagt 2,8 miljoen euro, van welk bedrag 92 procent betrekking heeft op goodwill. ,,Op dit moment heeft Value8 geen aanleiding om aan te nemen dat BK Group wet- en regelgeving heeft overtreden en evenmin dat een afboeking op het belang in BK noodzakelijk is'', aldus de investeerder.

Uit het jaarverslag komt verder de desinvestering naar voren van het meerderheidsbelang in vermogensbeheerder Today’s Vermogensbeheer en in de aanbieder van beleggingsfondsen ForTomorrow. Value8 heeft de mogelijkheden onderzocht om deze te laten samenwerken met IEX. Daar is uiteindelijk van afgezien.

Desinvesteringsproces

Het feitelijke desinvesteringsproces van Today's en ForTomorrow is in het eerste kwartaal van 2017 begonnen. Value8 denkt een kleine boekwinst op de verkoop te realiseren.

Op deelneming Ceradis volgt mogelijk nog een afboeking van maximaal 1,5 miljoen euro. Dat komt door een 'sfeerovergang' van minderheids- naar meerderheidsaandeelhouding, waar de boekhoudkundige effecten momenteel van worden bekeken. ,,Dit technische aspect is zeer recent opgekomen'', aldus Value8.

Deelneming HeadFirst Source Group liet in een afzonderlijke verklaring weten dat meerderheidsaandeelhouder Value8 de conceptcijfers van het bedrijf in zijn jaarverslag heeft opgenomen. HeadFirst Source Group is momenteel in afronding van het jaarrekeningproces en verwacht binnenkort de definitieve jaarrekening te publiceren, zo gaf het aan.

Lees over dit aandeel ook

  1. 27 mrt Intrinsieke waarde Value8 opnieuw gestegen
  2. 27 mrt Intrinsieke waarde Value8 stijgt verder

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Value8

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links