Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Kalme start Wall Street voor paasweekend'

'Kalme start Wall Street voor paasweekend'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen donderdag naar verwachting met kleine uitslagen. Beleggers doen het rustig aan in aanloop naar het extra lange paasweekend. Wall Street is op vrijdag dicht vanwege Goede Vrijdag. Daarnaast wordt nog nagekauwd op cijfers over de Chinese economie en hangt er nog angst boven de markt over meer regulering van bedrijven in de gezondheidszorg.

De Amerikaanse aandelenbeurzen bevinden zich dicht bij nieuwe historische hoogtepunten dankzij de vooruitgang van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China en de rentepauze ingelast door de Federal Reserve. Beleggers proberen vooral in te schatten of een verdere opmars gerechtvaardigd is.

Verder krijgen beleggers een hele reeks macro-economische cijfers, onder meer over de detailhandel, voor de kiezen. Op het politieke vlak wordt uitgekeken naar de onthulling van het rapport van speciaal aanklager Robert Mueller over de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen. Enkele conclusies hiervan zijn al bekend maar de details worden donderdag gepresenteerd en door beleggers beoordeeld op risico's voor het bewind van president Donald Trump.

Pinterest

Aandelen van digitaal prikbord Pinterest worden donderdag voor het eerst op Wall Street verhandeld. Het bedrijf plaatste 75 miljoen aandelen tegen een introductieprijs van 19 dollar. Ook aandelen van Zoom, een bedrijf dat software maakt voor virtuele vergaderingen, worden donderdag voor het eerst verhandeld op de Amerikaanse beurs.

Tesla staat ook weer in de belangstelling. Het bedrijf en beurswaakhond SEC moeten uiterlijk donderdag een oplossing vinden voor een geschil over het gebruik van Twitter door topman Elon Musk.

'Bubble Boy'-ziekte

Medisch bedrijf Mustang Bio maakt zich op voor een enorme sprong op de beurs. Het bedrijf maakte een doorbraak met zijn experimentele behandeling van de zogeheten 'Bubble Boy'-ziekte.

Olie- en gasconcern ConocoPhilips weet ook de aandacht op zich gericht. De onderneming verkocht een aantal olievelden in de Noordzee aan Chrysaor voor bijna 2,7 miljard dollar.

Handelsupdates

Verder kwamen nog een flink aantal andere bedrijven met handelsupdates. Zo gaven tabaksreus Philip Morris, oliedienstverlener Schlumberger, investeringsmaatschappij Blackstone, industrieconcern Honeywell, uitzendreus Manpower, verfproducent PPG, aluminiumproducent Alcoa en creditcardaanbieder American Express een kijkje in de boeken.

De Dow-Jonesindex eindigde woensdag een fractie lager op 26.449,54 punten. De brede S&P 500 leverde 0,2 procent in tot 2900,45 punten. Techbeurs Nasdaq zakte 0,1 procent tot 7996,08 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links