Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'China wil handelsoverschot met VS wegwerken'

PEKING (AFN) - China is bereid het hoge handelsoverschot met de Verenigde Staten op termijn weg te werken door op grote schaal Amerikaanse producten te gaan kopen. Dat voorstel werd op tafel gelegd tijdens de handelsgesprekken die onlangs in Peking plaatsvonden, meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

Door jaarlijks steeds meer goederen van Amerikaanse makelij te kopen tot een gecombineerde waarde van meer dan 1 biljoen dollar, zou het handelsoverschot van China met de VS in 2024 uiteindelijk op nul moeten uitkomen. Vorig jaar had China nog een overschot op zijn handel met de VS van 323 miljard dollar. Dat hoge overschot is al langer een doorn in het oog van president Donald Trump.

De Amerikanen zouden sceptisch hebben gereageerd op het voorstel en willen dat het handelsoverschot veel eerder weggewerkt wordt, namelijk binnen twee jaar. Later deze maand wordt op hoog niveau verder gepraat over de handelsoorlog tussen beide economische grootmachten. Dan reist de Chinese vicepremier Liu He naar Washington voor overleg. Hij is een belangrijke adviseur van president Xi Jinping.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 ischav2 18 januari 2019 18:43
    quote:

    handyman6 schreef op 18 januari 2019 17:42:

    Haha,China zal me daar die dure USA produkten gaan kopen,als ze het zelf voor een fraktie kunnen maken! Dat geloofttochgeen mens....beloven ja ,dat kunnen ze heel goed.
    H6
    Lijkt mij ook stug.... beloven is nog geen spijkerharde concessie, de beurzen geloven het!
  2. forum rang 7 Kaviaar 18 januari 2019 18:53
    De Amerikanen zouden sceptisch hebben gereageerd op het voorstel en willen dat het handelsoverschot veel eerder weggewerkt wordt, namelijk binnen twee jaar.

    Waarom binnen twee jaar?!

    Daar is maar 1 reden voor. Dan loopt de termijn van Trump af en gaat hij voor de herverkiezing! Wat zou het dan mooi zijn als het handelsoverschot dan volledig op 0 staat!

    Kan Trump weer pronken en zijn ego strelen.

    Alles draait om Trump zelf. Zijn verkiezingsbeloftes. Niemand mag hem tegenspreken. De narcist gaat voor een tweede termijn als het aan hem ligt.

    Ik vraag mij af of er vlug een deal komt. Elke keer als de beurzen weer dreigen in de min te kruipen, komt er ineens een berichtje door AFN geplaatst over een handelshoop.
    We worden gewoon keihard bij de neus genomen!
    Voor maandag a.s. moet May ook een nieuw plan hebben.
    Kunnen we de groene cijfers weer voor rode inruilen. Ben bang dat het zo gaat.

  3. Stock Exchange Monkey 18 januari 2019 19:12
    quote:

    Andy5 schreef op 18 januari 2019 18:23:

    Toneelstuk in meerdere acten en het is allemaal ik beloof dit, jij belooft dat.. lol en de simpele Amerikaanse kiezer slikt alles voor zoete koek. Ik zeg niet meer zo druk om maken en gewoon net als in het verleden lekker met de stroom meegaan en die is nu duidelijk up ;-).
    Het is toch mooi om te zien dat de mannen hem gewoon stuk voor stuk in de maling/zeik nemen, hij heeft het zelf waarschijnlijk niet eens door en heeft er al zijn hele leven last van :) Enne voorzichtig aan met dat up…
  4. handkerchief 18 januari 2019 19:27
    Speed up voor de verkiezing kan waar zijn. Onder tussen Bijvoorbeeld elke maand een container poelietrekkers uit China voor 10 euro stuk kopen 50 euro in Europa verkopen is top voor de handelaar.Onder tussen puilen de universiteiten uit hun voegen en die dat niet op kan brengen trekt een geel hesje aan vraag me af of dit huidige systeem op lange duur perfect is.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links