Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Stilte voor de storm op Wall Street'

'Stilte voor de storm op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken de nieuwe handelsweek met kleine uitslagen te beginnen. Beleggers op Wall Street krijgen deze week een grote stroom aan bedrijfsresultaten voor de kiezen. Maandag is het evenwel stilte voor de storm, met een nagenoeg lege agenda.

Beleggers reageren nog wel op ietwat tegenvallende cijfers over de industrie in de belangrijke regio rondom New York. Na de slotbel is de aanbieder van internettelevisie Netflix aan de beurt om de boeken te openen. Later deze week staan deze resultaten op de rol van onder andere zwaargewichten als Goldman Sachs, Johnson & Johnson, Morgan Stanley, Microsoft, Visa, eBay en General Electric.

BlackRock gaf maandag al wel inzage in de resultaten. Daarbij voldeed de vermogensbeheerder niet geheel aan de verwachtingen. Zo vielen winst en omzet lager uit dan waar kenners van uitgingen. Wel dikte het beheerd vermogen van BlackRock sterker aan dan waar rekening mee werd gehouden.

Procter & Gamble

Verder wist was- en verzorgingsmiddelenproducent Procter & Gamble (P&G) de aandacht op zich gericht. Volgens The Wall Street Journal wil aandeelhouder Nelson Peltz met zijn investeringsfonds Trian Fund Management een zetel binnen het bestuur van P&G bemachtigen.

Bank of New York Mellon kondigde de benoeming van een nieuwe topman aan. Charles Scharf was eerder bestuursvoorzitter van Visa.

Valeant Pharmaceuticals

Valeant Pharmaceuticals maakte bekend zijn divisie voor huidverzorging Obagi Medical Products te verkopen. Het Canadese bedrijf zou voor het onderdeel 190 miljoen dollar in contanten ontvangen. Het geld wordt onder meer gebruikt om de schuld te reduceren. In 2013 betaalde Valeant zelf circa 418 miljoen dollar voor Obagi.

De aandelenbeurzen in New York gingen vrijdag met winst het weekeinde ingegaan. De leidende Dow-Jonesindex en de breed samengestelde S&P 500 sloten daarbij op hun hoogste slotstand ooit. De Dow sloot 0,4 procent hoger op 21.637,74 punten. De S&P steeg 0,5 procent tot 2459,27 punten. Technologiebeurs Nasdaq klom 0,6 procent tot 6312,46 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links