Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hogere winst voor Vopak

Hogere winst voor Vopak

ROTTERDAM (AFN) - Tankopslagbedrijf Vopak heeft in het eerste kwartaal meer winst behaald. Het onderliggend bedrijfsresultaat (ebitda) steeg naar ruim 202 miljoen euro van 190 miljoen euro een jaar eerder. De winststijging hangt volgens Vopak samen met valuta-effecten en bijdrages uit samenwerkingsverbanden.

De omzet kwam uit op 324,6 miljoen euro, tegen 316,2 miljoen euro een jaar terug. Het bedrijf spreekt zelf van ,,sterke'' financiële prestaties in de afgelopen periode. De bezettingsgraad van de opslagtanks bedroeg 86 procent tegen 87 procent een jaar geleden.

Vopak verkocht onlangs terminals in Amsterdam, Hamburg en het Spaanse Algeciras aan First State Investments. Ook werd een belang in een dochterbedrijf in Estland verkocht. Volgens Vopak wordt daarmee een nieuwe stap gezet in de uitvoering van de strategie. Tegelijkertijd breidt Vopak zijn opslagcapaciteit op andere locaties uit. In het eerste kwartaal werd 1,9 miljoen kubieke meter toegevoegd en daar komt later dit jaar nog eens 1,3 miljoen kubieke meter bij.

Goede start

Financieel directeur Gerard Paulides van Vopak verklaarde in een toelichting dat het bedrijf na afronding van die desinvesteringen een besluit zal nemen over wat er met de opbrengst van de transacties gebeurt. De afronding moet later dit jaar plaatsvinden.

Verder stelde Paulides dat Vopak een belangrijk eerste kwartaal heeft gedraaid, met ,,zeker een goede start van het jaar''. Alles ligt op schema bij de onderneming, aldus de bestuurder. Het bedrijf geeft geen concrete prognoses voor de winst dit jaar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust
Vopak

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. HAL Trust 17:35
    125,400
    -0,16% -0,200
  2. 37,720
    +2,61% +0,960

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links