Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Concurrentie op hypotheekmarkt neemt toe'

UTRECHT (AFN) - De dominante positie van de grootste banken op de hypotheekmarkt kalft verder af. Vorig kwartaal hadden Rabobank, ABN AMRO en ING samen voor het eerst minder dan de helft van de hypotheekmarkt in handen, meldde consultancybureau IG&H maandag.

Vooral verzekeraars en pensioenfondsen krijgen een steeds sterkere positie op de hypotheekmarkt. Nieuwkomer Munt Hypotheken, die zich richt op de verstrekking van hypotheken met behulp van investeringen uit de pensioensector, boekte vorig kwartaal de sterkste groei en is nu de op vier na grootste speler op de markt.

Het herstel van de huizenmarkt zorgt ook voor sterke groei op het gebied van hypotheken. De omzet op de hypotheekmarkt lag vorige maand 50 procent hoger dan een jaar eerder. De oversluitmarkt kende het beste kwartaal in vier jaar, voor de aankoopmarkt was het zelfs het beste kwartaal sinds de start van de crisis in 2008.

Omzet

In het derde kwartaal werden bijna 72.000 hypotheken aan de man gebracht. Dat was 28 procent meer dan een jaar eerder. De omzet in de hypotheekmarkt kwam vorig kwartaal uit op 17,8 miljard euro, wat het hoogste kwartaalbedrag is in vijf jaar.

Kredietbeoordelaar Moody's stelt vast dat de toegenomen concurrentie bijdraagt aan het herstel van de huizenmarkt. Samen met de lage marktrente komt de strijd die aanbieders onderling moeten leveren om de gunst van huizenkopers, de betaalbaarheid van hypotheken ten goede.

Moody's verwacht dat de gemiddelde woningprijs in Nederland volgend jaar met 5 procent stijgt. Dit jaar staat de teller tot dusver op een prijsstijging van 3 procent. In alle provincies behalve Zeeland zijn huizen dit jaar meer waard geworden, aldus de firma.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Ava ING keurt alle agendapunten goed
  2. 01 feb Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 november 2015 14:59
    maar ze willen de rente toch verhogen als je die misleidende informatie oo de beurzen moet serieus moet nemen Als er geld tekort zou zijn dan was die allang verhoogt en dan zakt de huizenmarkt als een plumpudding in elkaar Neen de banken willen de bergen geld die ze hebben
    nu slijten en de voorwaarden graag versoepelen Dit gaat wederom gebeuren zodra de staat de opgekochte banken weer loslaat zoals nu al gaat gebeuren met abn a. bank die ze doodleuk weer naar de beurs brengen En daarop ook nog beweren dat de belastingaderlating die de burgers hebben moeten opbrengen te weinig of niet terug gegeven kan worden!?????
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

14,666 16:47
-0,004 -0,03%
Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links