Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'SoftBank wil miljarden in WeWork pompen'

NEW YORK (AFN) - Techinvesteerder SoftBank is bereid 5 miljard dollar te steken in The We Company, het moederbedrijf van kantoorruimteverhuurder WeWork. Daarmee zou SoftBank de meerderheid van het financieel geplaagde bedrijf in handen krijgen, maar niet als het gaat om stemrecht. Dat schrijft de Japanse zakenkrant Nikkei.

Over de toekomst van WeWork is de laatste tijd veel te doen nadat het zijn plannen voor een beursgang afblies en daardoor acuut in financiële problemen kwam. SoftBank zal het reddingsplan volgens de krant binnenkort aan WeWork voorleggen.

Tot enkele maanden geleden stond de onderneming te boek als een groeibriljant. Toen het bedrijf een beursgang najoeg kwamen investeerders er achter dat er het bedrijf geen duidelijk pad richting winstgevendheid had. Ook raakte topman Adam Neumann in opspraak omdat hij onder meer zijn familie belangrijke posities gaf en met een eigen bedrijf vastgoed kocht dat hij daarna aan WeWork doorverkocht.

WeWork zou ook nog een andere optie hebben. De Amerikaanse zakenbank JPMorgan Chase leidt gesprekken over een krediet van 5 miljard dollar voor het bedrijf.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links