Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IMCD onderuit op groen Damrak

IMCD onderuit op groen Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs won vrijdag terrein. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. Beleggers trokken zich op aan het lichte herstel op Wall Street. De vrees voor een recessie en de dalende obligatierentes bleven echter boven de markt hangen. Op het Damrak ging chemicaliëndistributeur IMCD in de uitverkoop na een tegenvallend handelsbericht.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,6 procent hoger op 538,05 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 780,72 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Frankfurt stegen tot 1 procent. De beurs in Londen kampte met technische problemen.

IMCD (min 16,6 procent) was de grote verliezer bij de hoofdfondsen. De Rotterdamse chemicaliëndistributeur wist in het eerste halfjaar de omzet en winst op te voeren. Het bedrijf had in het tweede kwartaal wel last van ongunstige economische omstandigheden in een aantal regio's. Ook de huidige marktomstandigheden zijn volgens topman Piet van der Slikke onzeker.

TKH

Galapagos voerde de stijgers aan in de AEX met een winst van 3 procent. Het biotechnologiebedrijf heeft te horen gekregen dat zijn ingediende dossier over het medicijn filgotinib door het Europees geneesmiddelenbureau (EMA) is ontvangen en wordt beoordeeld. Het gaat om de toepassing van het middel voor reumatoïde artritis. Galapagos spreekt van een belangrijke mijlpaal.

In de MidKap stond bodemonderzoeker Fugro bovenaan met een plus van 4,7 procent. Hekkensluiter was TKH Group met een min van 1,3 procent. De technologiegroep heeft de verkoop van de meerderheid van zijn industriële connectivity-activiteiten aan investeerder Torqx Capital Partners afgerond.

Olieprijzen

Bayer steeg in Frankfurt 2,5 procent. Analisten van Bank of America Merrill Lynch verhoogden hun aanbeveling voor het Duitse chemieconcern naar kopen.

De euro was 1,1095 dollar waard tegenover 1,1098 dollar een dag eerder. De olieprijzen veerden op na de recente zware dalingen. Een vat Amerikaanse olie werd 1,2 procent duurder op 55,11 dollar. Brentolie steeg 1,1 procent in prijs tot 58,86 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
IMCD

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 17 apr
    865,35
    -1,07% -9,32
  2. IMCD 17 apr
    152,850
    -0,55% -0,850

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links