Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine plussen op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen stonden woensdag halverwege de sessie licht in de plus. Beleggers op Wall Street zijn vooral in afwachting van de notulen van de meest recente vergadering van de Federal Reserve. Die komen later op de dag naar buiten.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent hoger op 22.025 punten. De brede S&P 500 steeg ook 0,1 procent, tot 2468 punten, en technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 0,2 procent bij op 6343 punten.

De notulen van de Amerikaanse koepel van centrale banken bieden mogelijk nieuwe inzichten over een nieuwe renteverhoging in de Verenigde Staten. Vorige maand bleef de rente ongewijzigd na een verhoging in juni. Ook zei de Fed spoedig te beginnen met de afbouw van zijn omvangrijke balans van circa 4500 miljard dollar die werd opgebouwd door het opkoopbeleid na de crisis.

Urban Outfitters

Aan het bedrijvenfront won Urban Outfitters bijna 18 procent aan beurswaarde, vanwege sterke kwartaalcijfers. De winst van de modeketen overtrof de verwachtingen van analisten ruimschoots.

Agilent Technologies kwam eveneens met beter dan verwachte resultaten. De maker van wetenschappelijke apparatuur ging daarop ruim 4 procent omhoog. Het aandeel Target dikte met datzelfde percentage aan. De winkelketen zag zijn omzet afgelopen kwartaal stijgen en slaagde er ook in meer klanten aan zich te binden, ondanks een moeilijke markt.

Euro

De zorgen om de spanningen rond Noord-Korea lijken bij beleggers verder weer wat naar de achtergrond verdwenen. Noord-Korea liet weten toch geen raketten af te vuren richting het eiland Guam. De Amerikaanse president Donald Trump noemde dat in een tweet ,,een zeer wijs en weldoordacht besluit''.

Grootste stijger in de Dow was United Technologies, die dik 2 procent won. Chipbedrijf Intel stond onderaan de lijst van toonaangevende fondsen met een min van ruim 1 procent.

De euro was verder 1,1731 dollar waard, tegen 1,1703 dollar bij het Europese slot eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie zakte na nieuwe gegevens over de olievoorraden 1,4 procent in prijs tot 46,88 dollar. Brentolie kostte 1 procent minder op 50,30 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links