Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DPA verkoopt belang ICT Automatisering

AMSTERDAM (AFN) - DPA Group heeft zijn belang van 20,4 procent in ICT Automatisering verkocht. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

De verkoop van de in juni 2013 aangekochte 1.784.189 aandelen resulteert na verrekening van de vergoedingen van de begeleidende partijen voor de onderneming in een opbrengst van 5,80 euro per aandeel.

DPA kocht de aandelen eerder voor zo'n 4,60 euro per aandeel. De transactie levert volgens topman Eric Winter een boekwinst op van circa 2,3 miljoen euro, zo liet hij weten.

Openbaar bod

Detacheerder DPA wilde in 2013 ICT overnemen, maar werd de deur gewezen door het bedrijf. Wel werd destijds al een flink belang opgebouwd. Uiteindelijk zag DPA af van een openbaar bod. Maandag bleek dat Darlin, een investeringsfonds van Teslin Capital Management, zijn belang in ICT flink heeft vergroot. De deelneming werd verdubbeld tot 10 procent en voor mandaatgever Mavawe werd een belang van 5 procent verworven.

Het aandeel DPA noteerde maandag omstreeks 16.35 uur 14,4 procent hoger op 1,92 euro. ICT stond 5,2 procent hoger op 6,25 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links