Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Onzekerheid op beurzen na vertrek brexitminister

Onzekerheid op beurzen na vertrek brexitminister

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zagen donderdag de eerdere koerswinsten grotendeels verdampen. Het opstappen van de Britse minister voor brexitzaken zorgde voor onzekerheid op de financiële markten. Op het Damrak vielen de kwartaalberichten van NN Group en SBM Offshore in goede aarde.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent in de min op 526,04 punten. De MidKap zakte 0,1 procent tot 723,89 punten. De beursgraadmeter in Frankfurt steeg een fractie en Parijs verloor 0,2 procent.

De Londense FTSE was vrijwel vlak, na het aftreden van de Britse minister voor brexitzaken Dominic Raab. Het Britse pond stond onder druk. Raab kan zich niet vinden in de afspraken over Noord-Ierland in het principeakkoord met de EU. Het Britse parlement, de lidstaten en het Europees Parlement moeten het brexitakkoord ook nog goedkeuren.

Hoofdfondsen

NN Group (plus 1,9 procent) ging aan kop bij de hoofdfondsen. De verzekeraar wist zijn resultaat in het derde kwartaal te verbeteren. Olie- en gasconcern Shell (min 1,4 procent) noteerde ex-dividend.

In de MidKap klom luchtvaartcombinatie Air France-KLM 1,4 procent na een adviesverhoging door Kepler Cheuvreux. Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore, die zijn winstprognose voor dit jaar iets opvoerde, steeg 1,1 procent.

Bezorgd

Bij de kleinere bedrijven kelderde VolkerWessels bijna 7 procent. Beleggers bleven bezorgd over het probleemproject in IJmuiden, waarvoor de bouwer in het derde kwartaal opnieuw een miljoenenvoorziening moest nemen.

In Parijs won bouw- en telecombedrijf Bouygues 0,5 procent dankzij beter dan verwachte resultaten. De Belgische bank KBC, die afgelopen kwartaal meer winst boekte, steeg 0,2 procent in Brussel. Henkel, het Duitse moederbedrijf van Schwarzkopf en Persil, won 3 procent in Frankfurt na sterke resultaten. De Britse fabrikant van luxe auto's Aston Martin Lagonda, die in oktober naar de beurs ging, zakte 6 procent na een handelsbericht.

De euro was 1,1280 dollar waard, tegen 1,1314 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,7 procent tot 55,87 dollar. Brentolie kostte een fractie meer op 66,23 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 lanciared 15 november 2018 12:00
    Elke dag hetzelfde, alles wordt aangegrepen door voornamelijk Angelsaksische fondsbeheerders om de beurs naar omlaag te bespelen.

    Gisteren een dode duif in mijn tuin gevonden. Vooruit, ook dit bericht is genoeg om lager te drukken.
    (De Londense FTSE was vrijwel vlak. - …. Heb je hem ? Begrijp je het ? )
    LR

  2. [verwijderd] 15 november 2018 13:58
    quote:

    Hilkenbrook13 schreef op 15 november 2018 13:45:

    Wie interesseert het nou welke jandoedel minister is daar, gaat toch door. Het kaf wordt van het koren gescheiden, gaat het in de toekomst alleen maar beter cq slagvaardiger. Beurs zou juist blij moeten zijn met het vertrek van deze eigenwijze nietsnutten.
    Het is een ramp voor de EU als Engeland wegloopt, daarom proberen ze de boel maar te rekken. Door enorme bekeuringen te heffen denken ze ook te voorkomen dat anderen weg lopen. De EU heeft Engeland hard nodig, vooral nederland, die ongetwijfeld niet meer aan de Engelse kust mag vissen om maar 1 dingetje te noemen. De economy van de VK is niet te vergelijken met Spanje of Portugal, het was de 3de economy v/d club
  3. [verwijderd] 16 november 2018 01:48
    quote:

    Weert=No.1 schreef op 15 november 2018 21:21:

    Jeeeee, ben zo blij dat die bemoeizuchtige Engelsen weg zijn. Nu nog de Italianen, evenals alle andere Euro-profiterende landen. Dan resteren slechts Ned. + Duitsland met 100.000.000 inwoners voor de Euro. de Euro. Beginning Good, End Good, All Good.
    Wat klets je toch allemaal, een E.U. met slechts 2 leden ?
    Dan zullen die 25 andere landen wel weer een nieuwe "E.U. pro" opzetten.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links