Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Export eurozone gaat omlaag

LUXEMBURG (AFN) - De goederenexport van de landen van de eurozone naar de rest van de wereld is in september gedaald. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Europees statistiekbureau Eurostat.

De export zakte met 1 procent tot 184,8 miljard euro vergeleken met een jaar eerder. De export van Duitsland, de grootste economie en exporteur van Europa, staat al enige tijd onder druk door de toenemende handelsspanningen. Ook productieverstoringen in de Duitse auto-industrie raken de uitvoer van het land.

De import van het eurogebied ging met 6,4 procent omhoog tot een waarde van 171,7 miljard euro. Daardoor ontstond een handelsoverschot voor de eurozone van 13,1 miljard euro, tegen 25,3 miljard euro in september vorig jaar.

De export van de gehele Europese Unie naar de rest van de wereld steeg in september met 2,5 procent tot 160,2 miljard euro, terwijl de import met 5 procent klom tot 162 miljard euro. Dat leverde een handelstekort voor de EU van 1,8 miljard euro op.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 november 2018 12:40
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 15 november 2018 12:00:

    Ik begrijp niks van deze cijfers: volgens dit bericht zijn de import en export van de EU kleiner dan de import en export van de Eurozone, hoe kan kan dat....???
    Een Euro land kan exporteren naar een Niet-Euro EU Land. Voor het totaal van de EU is dat dan weer geen export, maar interne handel.
  2. Bonost 15 november 2018 13:27
    De Eurozone is kleiner dan de Europese Unie, omdat niet ieder land uit de Europese Unie de Euro als betaalmiddel heeft. Bv. Polen, Hongarije, etc. Dat is 19 van de 28 landen. Je ziet dat die landen gezamenlijk niet zoveel voorstellen en dat is een indicatie waarom zij de Euro nog niet hebben. Dat is gewoon te duur voor ze of ze willen niet in de Euro toetreden. Zie ook wiki Eurozone. nl.wikipedia.org/wiki/Eurozone
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links