Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Altice veert op in lagere AEX

Altice veert op in lagere AEX

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zakte woensdag verder weg na de verliesbeurt een dag eerder. Ook de andere Europese beursgraadmeters stonden in de min. Op het Damrak veerde het geplaagde Altice wat op na de zware koersval op dinsdag. Beleggers zijn verder vooral in afwachting van de Amerikaanse inflatiecijfers en de winkelverkopen, die later op de dag bekend worden gemaakt.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,7 procent lager op 537,86 punten. De MidKap verloor 0,6 procent tot 810,87 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt leverden tot 0,6 procent in.

Grootste daler in de AEX was ArcelorMittal met een verlies van 2,1 procent. Het staalconcern had dinsdag ook al een slechte dag met een min van 5 procent. Ook Altice stond opnieuw in de belangstelling. Het aandeel klom 3,8 procent na een dolle koersrit. Een dag eerder kelderde het telecom- en kabelbedrijf nog ruim 13 procent.

PostNL

In de MidKap sloot bodemonderzoeker Fugro de rij met een verlies van meer dan 2 procent. Verzekeraar ASR was koploper met een winst van 0,7 procent.

PostNL daalde 1,2 procent. FNV gaat volgende week acties op touw zetten bij het postbedrijf. De vakbond is boos omdat PostNL geen gehoor heeft gegeven aan een ultimatum voor een beter cao-bod.

VolkerWessels

VolkerWessels verloor 0,4 procent. Het bouwbedrijf sleepte samen met Boskalis (min 0,9 procent) en het Britse Atkins een opdracht binnen van 19,5 miljoen euro voor een kustbeschermingsproject in het Verenigd Koninkrijk.

Bij de kleinere bedrijven zakte Stern Groep ruim 3 procent. Volgens de autogroep wordt het moeilijk om dit jaar het recordresultaat van 2016 te evenaren. Op de lokale markt verloren softwarebedrijf Tie Kinetix en wetenschappelijk uitgever Brill respectievelijk 4,8 en 5 procent na inzage in de boeken.

Euro

Airbus dikte ruim 3 procent aan in Parijs. De Europese vliegtuigbouwer heeft op de luchtvaartshow in Dubai zijn grootste order ooit aangekondigd. De Amerikaanse investeerder Indigo Partners heeft in totaal 430 vliegtuigen besteld. Daarmee is een bedrag van bijna 50 miljard dollar gemoeid.

De euro was 1,1827 dollar waard, tegen 1,1771 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent minder op 55,13 dollar. Brentolie zakte 0,9 procent in prijs tot 61,63 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22:12 Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 18:25 Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 18:05
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links