Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Airbus haalt grootste order ooit binnen

Airbus haalt grootste order ooit binnen

DUBAI (AFN) - De Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft op de luchtvaartshow in Dubai zijn grootste order ooit aangekondigd. De Amerikaanse investeerder Indigo Partners heeft in totaal 430 vliegtuigen besteld. Daarmee is een bedrag van bijna 50 miljard dollar (42 miljard euro) gemoeid.

Het gaat om toestellen van de types A320neo en A321neo, geschikt voor vluchten over korte tot middellange afstanden. Ze worden verdeeld tussen vier prijsvechters waar Indigo belangen in heeft. Behalve het Hongaarse Wizz Air, dat op 146 nieuwe vliegtuigen mag rekenen, zijn dat Frontier Airlines in de Verenigde Staten, JetSmart in Chili en Volaris in Mexico.

Indigo had al orders voor bij elkaar 427 van zulke toestellen lopen. Dat aantal is in één klap bijna verdubbeld. Voor Airbus bevestigt dat de positieve verwachtingen die het bedrijf toch al had over de vraag naar zijn vliegtuigen bij prijsvechters, aldus bestuurder John Leahy.

Indigo Partners

Indigo Partners heeft overigens geen enkele connectie met de Indiase prijsvechter IndiGo, die in 2015 opzien baarde met een bestelling bij Airbus voor 250 A320neo's. Dat was tot dusver de grootste deal ooit voor de Frans-Duitse vliegtuigfabrikant.

De Amerikaanse rivaal Boeing kan eveneens pronken met een grote nieuwe bestelling. FlyDubai uit de Verenigde Arabische Emiraten wil 175 vliegtuigen uit de 737-reeks hebben en heeft daarnaast een optie genomen op nog eens vijftig van die toestellen. Daarmee is een totaalbedrag van 27 miljard dollar gemoeid. Ook de Boeing 737 is bedoeld voor korte tot middellange afstanden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM
AIRBUS

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 9,956
    +0,77% +0,076
  2. AIRBUS 17:35
    160,040
    -0,39% -0,620

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links