Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Investeerder brengt bod uit op Docdata

AMSTERRDAM (AFN) - Investeerder en grootaandeelhouder Dirk Kat uit Bergen heeft een bod uitgebracht op de lege beurshuls Docdata. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

Kat biedt 0,85 euro per aandeel in contanten, cum dividend. Dat geeft het totale aandelenkapitaal een waarde van een kleine 6 miljoen euro. De prijs zal worden aangepast naar 0,35 euro per aandeel, na uitbetaling op 19 mei van de aangekondigde voorwaardelijke uitkering van 0,50 per aandeel aan dividend, als de aandeelhouders deze uitkering tijdens de vergadering op 11 mei goedkeuren. Het aandeel Docdata sloot donderdag op 0,87 euro.

De raad van commissarissen en de directie van Docdata steunen het bod en bevelen het aan. Kat heeft van Loca Holding een belang van 26,7 procent in Docdata verkregen, en is van plan na gestanddoening van het bod de strategie van Docdata te richten ,,op het verwerven van ondernemingen''. Van Docdata resteert op dit moment alleen de beursnotering, na de verkoop van de activiteiten eind vorig jaar. De e-commercetak werd verkocht aan Ingram Micro, terwijl onderdeel IAI Industrial Systems werd overgedaan aan Assa Abloy.

Detailresult Groep

Dirk Kat is van de familie Kat, die de DekaMarkt heeft opgericht. Deze supermarkformule ging in 2008 samen met Dirk van den Broek, waarna Detailresult Groep ontstond. ,,DekaMarkt, Detailresult Groep en de rest van de familie Kat staan buiten de transactie'', aldus een zegsman van Kat. ,,Ik benadruk uitdrukkelijk dat dit een privé-aangelegenheid is van de heer Kat'', voegde hij toe op vragen of er plannen zijn om de lege beurshuls te vullen met het supermarktconcept.

Volgens de woordvoerder is het juist de bedoeling om de komende 1,5 jaar bedrijven in Docdata in te brengen die zich bezighouden met ,,distributie en logistiek van producten die verkocht worden op de markt voor het fysieke welzijn van mens en die, zoals diervoedsel en voedingssupplementen''. Momenteel zijn er geen plannen om de naam Docdata te wijzigen.

Overname

Financieel topman Marc Verstraeten van Docdata stelde in een reactie dat er de afgelopen tijd met verschillende partijen is gesproken over een overname van de lege beurshuls. ,,Uiteindelijk zijn in het verkoopproces door verschillende partijen, waaronder de heer Kat, biedingen gedaan'', voegde hij toe zonder verdere namen te noemen. De bestuurder heeft ,,geen idee'' of er tegenbieders zijn, of zich zullen melden.

Kat streeft ernaar het voorgenomen bod in juni formeel uit te brengen. De publicatie van het biedingsbericht en de aanvang van de aanmeldingstermijn zullen naar verwachting in de loop van diezelfde maand plaatsvinden. Kat beschikt, zo valt op te maken uit een persverklaring, over voldoende middelen om aan zijn verplichtingen te voldoen. Kat doet het bod gestand als ten minste 60 procent van de stukken is aangemeld.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 mrt SENS Holding kleiner in Ease2pay
  2. 13 dec Aandeelhouders Ease2pay akkoord met alle agendapunten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ease2pay N.V.

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links