Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Overnames stuwen resultaten DPA Group

AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder DPA Group heeft de omzet afgelopen jaar met meer dan een derde zien aandikken tot 116,3 miljoen euro. Overnames speelden daarbij een belangrijke rol, maar het bedrijf profiteerde ook van de aantrekkende arbeidsmarkt.

Zonder het effect van overnames zouden de opbrengsten nog altijd met 11 procent zijn toegenomen. Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg van 21,8 miljoen naar 29,8 miljoen euro. De nettowinst verdrievoudigde ruimschoots tot 4,8 miljoen euro.

Bestuursvoorzitter Eric Winter vindt dat DPA afgelopen jaar sterk heeft gepresteerd en wil doorgaan op de ingeslagen weg. ,,We blijven onverminderd investeren in de kwaliteit van onze dienstverlening en binding van onze professionals door middel van opleidingen, coaching en kennisuitwisseling'', zei hij.

Productiviteit

Professionals in loondienst van DPA brachten 16 procent meer omzet in het laatje en vergrootten daarmee hun aandeel in de totale opbrengsten. De detacheerder had aan het einde van het jaar 1151 eigen professionals in huis, tegen 923 een jaar eerder. Ook die toename is voor een fiks deel het gevolg van overnames.

De productiviteit, gemeten als het aantal facturabele uren ten opzichte van de beschikbare uren, bedroeg over het hele jaar gemeten 89 procent. In de eerste jaarhelft stond die graadmeter van efficiëntie onder druk doordat nieuw aangenomen professionals niet direct inzetbaar waren bij opdrachtgevers.

DPA ziet een toenemende behoefte bij organisaties aan flexibele inzet van specialistische kennis, en daarmee ook een stijgende vraag naar zijn eigen diensten. Deze trend zet zich door in 2016, verwacht het bedrijf. Concrete prognoses gaf het niet.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links