Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Unilever zag omzet vorig jaar weer groeien'

AMSTERDAM (AFN) - Unilever heeft zijn omzet en winst vorig jaar naar verwachting weten op te krikken. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de jaarcijfers die de voedings- en verzorgingsmiddelenreus dinsdag voorbeurs presenteert.

Het moederbedrijf van merken als Ola, Dove, Axe en Lipton verkocht vorig jaar meer goederen tegen hogere prijzen en profiteerde van gunstige wisselkoerseffecten. De analisten verwachten in doorsnee dat de omzet daardoor met ruim 9 procent groeide ten opzichte van 2014, tot 53,2 miljard euro. Daarbij wordt een toename van de aangepaste nettowinst voorspeld van 13 procent, tot 1,82 euro per aandeel.

Unilever voorspelde eerder dat de omzet, gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten, in 2015 met 2 tot 4 procent zou groeien. Topman Paul Polman gaf in oktober aan dat de opbrengsten waarschijnlijk ,,aan de bovenkant'' van die bandbreedte zouden uitkomen. Na drie kwartalen stond de teller voor het jaar op een plus van 3,8 procent.

Voor het vierde kwartaal voorzien de marktvorsers gemiddeld een toename van de totale omzet met bijna 6 procent, naar 12,8 miljard euro. Polman waarschuwde bij de publicatie van de resultaten van het derde kwartaal wel dat de markten waarop Unilever actief is voorlopig moeilijk blijven.

Tekenen van een aanmerkelijke verbetering in de wereldeconomie zag hij destijds niet. Daardoor blijft de vraag van consumenten wereldwijd kwetsbaar. Unilever verwachtte echter dat zijn verkopen ook in 2015 sterker zouden groeien dan die van de concurrenten.

De omzet van Unilever ging in 2014, mede door negatieve wisselkoerseffecten, nog met bijna 3 procent omlaag. De winst per aandeel nam dat jaar met 2 procent toe.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links