Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse beurzen openen in de min

Amerikaanse beurzen openen in de min

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag lager geopend. Amerikaanse beleggers verwerken onder meer kwartaalcijfers van 's werelds grootste doe-het-zelfketen Home Depot. Daarnaast worden onder meer de ontwikkelingen rond de belastinghervormingen in de VS in de gaten gehouden op Wall Street.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,3 procent lager op 23.370 punten. De brede S&P noteerde 0,4 procent in de min op 2575 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,3 procent naar 6734 punten.

Home Depot ging in de eerste handelsminuten 0,4 procent omlaag. De doe-het-zelfketen blijft profiteren van het herstel op de Amerikaanse huizenmarkt en zette extra omzet in de boeken in de nasleep van orkanen die delen van de VS teisterden. De winst- en omzetverwachting voor het gehele jaar werd verhoogd. Toch ging de koers omlaag.

Verkoper van auto-onderdelen Advance Auto Parts won een dikke 16 procent na het openen van de boeken.

Ook de keten van sportbars Buffalo Wild Wings staat in de schijnwerpers. Het aandeel schoot bij opening bij 26 procent omhoog vanwege berichten dat investeerder Roark Capital een bod heeft gedaan op de onderneming van meer dan 2,3 miljard dollar. Roark is al eigenaar van onder meer fastfoodketen Arby's en Carl's Jr.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links