Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weinig beweging op Beursplein 5

Weinig beweging op Beursplein 5

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam kwam donderdag nauwelijks van zijn plaats. Ook de andere Europese beursgraadmeters lieten weinig beweging zien. Beleggers waren vooral in afwachting van hetrentebesluit van de Bank of England en de inflatiecijfers uit de Verenigde Staten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel een fractie lager op 528,65 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 811,61 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt zakten tot 0,3 procent.

Verzekeraar Aegon, die in de afgelopen dagen sterk is gestegen, behoorde tot grootste dalers in de AEX met een min van 1,4 procent. Staalproducent ArcelorMittal stond onderaan met een verlies van 1,5 procent. Sterkste stijger was supermarktconcern Ahold Delhaize met een winst van 0,8 procent. Olie- en gasconcern Shell volgde met een plus van 0,7 procent.

Min

In de MidKap sloot WDP de rij met een min van 1,6 procent. Het logistiek vastgoedbedrijf heeft 17 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe aandelen voor de overname van een industriële locatie in de Belgische gemeente Zonhoven.

Koploper bij de middelgrote bedrijven was trustkantoor Intertrust met een plus van 0,9 procent. ASR won 0,1 procent. De Nederlandse staat heeft het laatste stukje van het belang in de verzekeraar verkocht. ASR is daarmee definitief staatsbedrijf af. De staat had nog een belang van iets meer dan 20 procent in ASR.

Aandelen

Bij de kleinere bedrijven daalde Fagron 0,3 procent. De Belgische investeerder Marc Coucke heeft via zijn investeringsmaatschappij Alychlo afgelopen week 460.000 aandelen van de toeleverancier van apotheken verkocht.

Next maakte in Londen een koerssprong van ruim 9 procent. De Britse kledingverkoper verhoogde zijn omzet- en winstverwachting voor dit jaar na beter dan verwachte resultaten in het tweede kwartaal.

Openingsverlies

In Frankfurt werkte Munich Re een openingsverlies weg en klom 0,3 procent. De herverzekeraar houdt er rekening mee dat zijn winstdoelstelling voor het jaar niet gehaald worden vanwege de verwoesting door de orkanen Harvey en Irma.

De euro bleef onveranderd op 1,1893 dollar. De prijs van een vat Amerikaanse ruwe olie stond ongewijzigd op 49,30 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent minder op 55,10 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Aegon 12:18
    5,544
    -1,91% -0,108
  2. AEX 12:33
    872,10
    -1,35% -11,97

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links