Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Damrak begint licht hoger'

'Damrak begint licht hoger'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs aan het Amsterdamse Damrak begint vrijdag naar verwachting licht hoger. De andere Europese beursgraadmeters zullen eveneens met kleine winsten openen. Beleggers kijken vooral uit naar het inflatiecijfer van de VS en de kwartaalresultaten van drie grote Amerikaanse banken, die later op de dag naar buiten komen.

De markt verwerkt daarnaast de uitspraken van Fed-voorzitter Janet Yellen, die tijdens een hoorzitting in de Amerikaanse Senaat zei te twijfelen aan de haalbaarheid van de groeidoelstelling van jaarlijks 3 procent die president Donald Trump heeft uitgesproken. Yellen denkt dat het groeipotentieel van de Amerikaanse economie meer rond de 2 procent per jaar ligt.

Op het Damrak zal staalproducent ArcelorMittal mogelijk bewegen op een advieswijziging. ING schroefde zijn aanbeveling voor Arcelor op naar kopen. Volgens analisten van de bank heeft de markt te weinig oog voor de sterke financiële prestaties van het staalconcern en zit er meer waarde verscholen in het aandeel dan tot uiting komt in de huidige beurskoers.

Deal

Telecom- en kabelconcern Altice heeft in Portugal een deal gesloten voor de overname van een meerderheidsbelang in Media Capital van het Spaanse mediabedrijf Prisa. De ondernemingswaarde van Media Capital is 440 miljoen euro.

Beter Bed heeft in het tweede kwartaal goede zaken gedaan, ondanks het warme zomerweer dat het aantal bezoekers van de winkels drukte. Het consumentenvertrouwen en de koopbereidheid zijn onverminderd hoog, liet de Brabantse beddenverkoper. Alleen in Duitsland, waar Beter Bed het al geruime tijd moeilijk heeft, nam de omzet nog altijd licht af.

Wall Street

De Europese beurzen sloten donderdag overwegend in de plus. De AEX-index won 0,5 procent op 519,11 punten en de MidKap klom 0,7 procent tot 811,04 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen tot 0,3 procent. Londen zakte een fractie.

Ook Wall Street ging licht vooruit. De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent hoger op een nieuw recordniveau van 21.553,09 punten. De brede S&P 500 won 0,2 procent en de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent.

De euro was 1,1406 dollar waard, tegen 1,1392 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 46,17 dollar. Brentolie steeg ook 0,1 procent tot 48,49 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:57 AEX lager gesloten na tegenvallers uit VS
  2. 10:59 Adyen drukt op AEX 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links