Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

EU stap dichter bij tegenmaatregelen tegen VS

EU stap dichter bij tegenmaatregelen tegen VS

BRUSSEL (AFN/RTR) - De Europese Unie is een stap dichter bij het nemen van tegenmaatregelen richting de Verenigde Staten. De regeringsleiders van de 28 lidstaten hebben unaniem ingestemd met een plan om voor 2,8 miljard euro aan heffingen op te leggen aan Amerikaanse producten. Dat is een reactie op de Amerikaanse heffingen op staal en aluminium uit de EU die sinds begin deze maand gelden.

De Europese Commissie moet de maatregelen nog officieel aannemen. Dat kan op zijn vroegst tijdens de volgende vergadering die op 20 juni gepland staat. Dan kunnen de heffingen op onder meer sinaasappelsap, bourbon whisky, spijkerbroeken en motorfietsen eind juni of begin juli van kracht worden.

De Europese Commissie is ook een juridische strijd tegen de staalheffingen van de VS begonnen bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Tegelijkertijd wil de commissie ook maatregelen nemen tegen de 'dumping' van staal en aluminium op de Europese markt door niet-EU-landen die de heffingen in de VS proberen te ontwijken.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 DNFTT 18 juni 2018 10:44
    Als mijn kinderen negatieve aandacht trekken dan ben ik aan het eind van de dag dood op en als zij in een positieve mood zijn dan kan de dag niet lang genoeg duren.
    Rupsje nooitgenoeg Trump heeft het niet in zich om tevreden te kunnen zijn, ik weet dat wij in Afrika blije gezichten kunnen toveren en vervolgens wederzijds HEEL VEEL kunnen winnen.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links