Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AF-KLM wil nieuwe topman liefst al begin juli

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Air France-KLM streeft ernaar om zo snel mogelijk een definitieve vervanger te hebben voor de opgestapte topman Jean-Marc Janaillac, liefst al ergens begin juli. Dat heeft waarnemend, niet-uitvoerend bestuursvoorzitter Anne-Marie Couderc gezegd in een interview met de Franse krant Les Echos.

Het luchtvaarconcern verkeert in een crisis door een aanhoudend conflict met de Franse vakbonden, die meer loonsverhoging eisen dan het bedrijf bereid is te bieden. Vorige maand stapte Janaillac op nadat het hem niet was gelukt buiten de bonden om zaken te doen met het eigen personeel. Sindsdien heeft een interim-bestuur de dagelijkse leiding.

Vakbonden beklagen zich intussen over het gebrek aan voortgang in de cao-onderhandelingen sinds het vertrek van de hoogste baas en hebben nieuwe stakingen bij Air France aangekondigd. Die staan voor 23 tot en met 26 juni op de agenda. Het huidige interim-bestuur weigert loononderhandelingen te voeren om het daar geen mandaat voor zou hebben.

Air France trekt deze zomer wel extra geld uit voor de verbetering van de werkomstandigheden bij het bedrijf, zo is aangekondigd. De zustermaatschappij van KLM investeert uit een speciaal potje in betere bedrijfsruimtes op vliegveld Orly en meer rustruimtes voor cabinepersoneel. Naast geld belooft de Franse vliegmaatschappij ook een ,,nieuwe houding ten opzichte van dialoog''. Die moet ervoor zorgen dat medewerkers altijd terecht kunnen met klachten over het bedrijf.

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 apr IATA: luchtvrachtvervoer blijft goed groeien 1
  2. 12 mrt Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ger 02490 14 juni 2018 15:37
    Goedzo bonden. Maak gebruik van jullie rechten (zonder plichten) en staken maar weer. Geweldig werk doen jullie. Doorgaan zo, dan worden we allemaal rijk. Meer loon, minder werken, meer vakantie etc.etc. Geen slavernij meer. Foei. Die verdomde maatschappijen en bedrijven. Willen mensen wel laten werken, maar niet betalen. Toppie van de bonden. Platgooien die handel. Wat denkt het bedrijfsleven wel niet. Kom op bonden; laat je tanden zien. TOPPERTJES
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Air France-KLM

9,742 10:33
+0,258 +2,72%
Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links