Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

FedEx heeft bijna 90 procent TNT in handen

MEMPHIS/HOOFDDORP (AFN) - De Amerikaanse pakketvervoerder FedEx heeft bijna 90 procent van zijn Nederlandse branchegenoot TNT in handen. Dat maakten de twee bedrijven bekend in een gezamenlijke verklaring.

FedEx bezit na het sluiten van de aanmeldingstermijn in totaal 88,4 procent van de aandelen TNT. Het concern zal niet later dan 19 mei bekendmaken of het bod op TNT gestand wordt gedaan.

In april vorig jaar bleek dat FedEx zijn branchegenoot wilde overnemen, in augustus werd het bod formeel gelanceerd. FedEx betaalt 8 euro per aandeel, waarmee TNT wordt gewaardeerd op 4,4 miljard euro. De aanmeldingstermijn werd overigens enkele keren verlengd, vanwege mededingingsonderzoeken.

De partijen hebben eerder aangegeven dat het bod gestand zou worden gedaan als meer dan 80 procent van de stukken is aangemeld.

Onlangs ging ook het Chinese ministerie van Handel onvoorwaardelijk akkoord met de deal, waardoor FedEx alle vergunningen binnen had die nodig waren om TNT in te lijven. De Europese en Amerikaanse mededingingsautoriteiten stemden eerder al in. De toezichthouder in Brazilië ging, na extra onderzoek dat door concurrent UPS was aangevraagd, eveneens akkoord.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 14 mei 2016 10:56
    Als er een overnamebod word gedaan,dan maakt de koers meestal een hele gunstige sprong maar dan is de pret gemeenlijk ook wel uit en over.Gisteren leek het een bloedrode beursdag te worden,maar na de middag sloeg het weer helemaal om ,door meevallende amerikaanse cijfers en gingen we toch nog leuk groen sluiten,dat viel alles mee,want het wemelt op het ogenblik weer van de negatievelingen op de beurs,zelfs iex blaast een stevig partijtje mee in hun diporkest,als je de stukjes van slim in beleggen leest dan word je een compleet angstsyndroon aangepraat,negatieviteit vermenigvuldigt zich altijd met machtsverheffing,2×2 word 4×4, vervolgens 8x8 en zo word het steeds gekker,in het puntje van den bout(3 km hogerop )breekt iemand zijn pink en bij de buurt,( 1 km lageruit )is de betreffende persoon dood,zo werkt dat,men maakt van een scheet een donderslag,menige beurskrach is in gang gezet door van een mug een olifant te maken,de meeste beursgenoten zijn net lemmingen als de leider zegt: we gaan naar de afgrond,dan gaan ze als gekken galopperen richting het ravijn,gaat het echt zo slecht?? Volgens mij helemaal niet,de autoverkopen bereiken record hoogten van voor de crisis,zelfs china + 6%,de huizen verkopen en kopen bereiken topnivo's en mijn achter buurman ging maar even 3 weken met vakantie naar Peru met zijn vrouw,het gaat gewoon goed in ons lieve nerland en ook elders.Veel beursgenoten tooien zich met een onvervalste Berennaam,Jan niet, hij houd van een stukje humor en verbeelding,dat kan nooit geen kwaad,op de bouw zeiden we altijd; Jan de vakman die alles maken kan,kom gezellig samen bouwen,samen de schouders er onder ,maar laten we eerst gaan genieten van een heerlijk extra lang weekeinde ,want een mens is niet geschapen om zich te pletter te werken,maar mag ook regelmatig genieten van heerlijke rust,geniet van dit heerlijke feest weekend en laat je leiden door de Geest!, Sjaloom!!!
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links