Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DSM en Arcadis stralen op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag verdeeld gesloten. Beleggers kregen opnieuw een stroom aan bedrijfscijfers te verstouwen. Op het Damrak werden speciaalchemiebedrijf DSM en advies- en ingenieursbureau Arcadis flink hoger gezet, na goed ontvangen resultaten. Daarnaast openden ook verzekeraars Aegon en NN Group en maritiem dienstverlener SBM Offshore de boeken.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,4 procent lager op 534,24 punten. De MidKap kreeg er 1,1 procent bij op 737,22 punten. De beursgraadmeter in Londen steeg 0,3 procent. Parijs en Frankfurt gingen tot 0,7 procent omlaag.

DSM was met afstand koploper bij de hoofdfondsen met een plus van 8,9 procent. Het speciaalchemiebedrijf zag de winst in het vierde kwartaal flink stijgen en kondigde een aandeleninkoopprogramma aan ter waarde van een miljard euro. Ook wordt het dividend verhoogd. Verzekeraar NN Group, die afgelopen kwartaal verlies leed, gaat ook eigen aandelen inkopen en kreeg er 0,8 procent bij.

SBM Offshore

Aegon boekte in de tweede helft van 2018 flink minder winst. Met een min van 4,8 procent was de verzekeraar bij de grootste verliezers in de AEX. Alleen vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield, dat ook met cijfers kwam, deed het slechter met een verlies van 5,4 procent. In de MidKap stond Arcadis bovenaan met een winst van bijna 17 procent.

Ook de resultaten van SBM Offshore vielen in de smaak bij beleggers. De onderneming verwacht dit jaar een hogere omzet te boeken dan afgelopen jaar en gaat eigen aandelen inkopen. Ook keert het bedrijf meer dividend uit. Het aandeel won 8,8 procent.

Nestlé

In Zürich klom Nestlé 1,9 procent na sterke resultaten van het voedingsbedrijf. De Zwitsers hebben ook voormalig topman van Ahold Delhaize Dick Boer naar voren geschoven als commissaris. Vliegtuigbouwer Airbus won 2,7 procent in Parijs na cijfers. Airbus maakte ook bekend dat de laatste levering van superjumbo A380 voor 2021 op de rol staat.

De euro was 1,1277 dollar waard, tegen 1,1286 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg een fractie tot 53,92 dollar. Brent werd 0,7 procent duurder op 64,06 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Arcadis
DSM FIRMENICH AG

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 10:24
    872,77
    -1,28% -11,30
  2. Arcadis 10:02
    58,900
    -0,25% -0,150
  3. 99,680
    -1,11% -1,120

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links