Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei sluit fractie lager

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag een fractie lager gesloten. Beleggers namen her en der wat winst na de sterke opmars in de afgelopen dagen. De exportbedrijven waren in trek dankzij een goedkopere Japanse yen. Beter dan verwachte Chinese handelscijfers boden eveneens steun aan de handel. Ook zou de Amerikaanse president Donald Trump bereid zijn de deadline in de handelsoorlog met China zestig dagen op te schuiven.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde met een marginale min op 21.139,71 punten. Op macro-economisch vlak bleek dat de Japanse economie in het vierde kwartaal met 1,4 procent op jaarbasis is gegroeid. Het cijfer was in lijn met de verwachting van economen. Bij de bedrijven zakte Asics Corp ruim 5 procent. De fabrikant van sportkleding leed afgelopen kwartaal een verlies door zwakke verkopen in de Verenigde Staten en Australië.

De andere beurzen in het Verre Oosten gingen overwegend licht omlaag. De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,2 procent lager en de Hang Seng-index in Hongkong zakte 0,3 procent, ondanks dat de Chinese export in januari met 9,1 procent is gestegen. Economen hadden op een daling van de uitvoer gerekend. De import nam vorig maand 1,5 procent af, terwijl was gerekend op een veel grotere daling. De Kospi in Seoul won 0,2 procent en in Sydney sloot de All Ordinaries 0,1 procent in de min.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

37.068,35 08:20
-1.011,35 -2,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links