Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Cisco zet meer om en beloont aandeelhouders

SAN JOSE (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Cisco Systems heeft afgelopen kwartaal voor het eerst in meer dan twee jaar weer omzetgroei laten zien. Ook is de Amerikaanse producent van netwerkapparatuur erg positief in zijn omzetverwachting voor het lopende kwartaal en het bedrijf kondigde aan een extra 25 miljard dollar uit te trekken voor het terugkopen van aandelen.

Cisco moest afgelopen kwartaal wel een monsterverlies van 8,8 miljard dollar in de boeken zetten, vanwege een eenmalige last in verband met de Amerikaanse belastinghervormingen. De opbrengsten kwamen uit op 11,9 miljard dollar. Dat is ongeveer 3 procent meer dan een jaar eerder, toen Cisco daarbij onder de streep een winst van 2,3 miljard dollar overhield.

Topman Chuck Robbins is erg in zijn nopjes met de resultaten over het afgelopen kwartaal. Die laten volgens hem zien dat de eerder ingezette strategie van Cisco werkt. Voor het lopende kwartaal rekent hij op een toename van de omzet met 3 tot 5 procent op jaarbasis. Cisco worstelde hiervoor lang met de overstap van bedrijven naar diensten in de cloud. Om daarop in te spelen moesten de activiteiten van Cisco meer op software worden gericht.

Lees over dit aandeel ook

  1. 14 feb Cisco Systems boekt lagere winst en omzet
  2. 10 feb Media: Cisco wil duizenden banen schrappen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Cisco Systems

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. mok 14 februari 2018 23:19
    Eigenlijk zouden de economieën moeten profiteren van de extra schulden die overheden maken, maar het lijkt er op dat dit uiteindelijk als cash opgestapeld wordt bij dit soort bedrijven. Die weten er vervolgens niks beters mee te kunnen doen dan hun eigen aandelen opkopen, terwijl er eigenlijk nuttige investeringen mee gedaan zouden moeten worden. Ook lijkt het belastingvoordeel van Trump zo in de zak van de grote investeerders terecht te komen, die er ook niet heel veel nuttigs mee doen. Mijn angst is dat bij een economische dip de aandelenkoersen instorten. Daarmee is de in aandelen geïnvesteerde cash als sneeuw voor de zon verdwenen en blijft er overheidsschuld over.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links