Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Damrak wacht op inflatiecijfer VS'

'Damrak wacht op inflatiecijfer VS'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint woensdag naar verwachting met winst. Ook de andere Europese beurzen lijken hoger te openen. Beleggers kijken vooral uit naar het Amerikaanse inflatiecijfer, dat later op de dag wordt vrijgegeven. De vrees voor een oplopende inflatie en hogere rentes zorgde vorige week voor stevige koersverliezen op de markten.

Op het Damrak opende DSM de boeken. Het speciaalchemiebedrijf profiteerde ook in het vierde kwartaal van een sterke vraag naar zijn producten, die ook de prijzen ten goede kwam. DSM denkt dat de gunstige marktomstandigheden nog wel even aanhouden en verwacht de financiële doelstellingen die het eerder stelde voor 2018 te overtreffen. Ook keert het bedrijf meer dividend uit.

Air France-KLM staat eveneens in de belangstelling. De piloten bij dochterbedrijf Transavia dreigen nog deze week het werk neer te leggen, omdat het maar niet lukt tot nieuwe cao-afspraken te komen. Afgelopen vrijdag is opnieuw tevergeefs onderhandeld en het geduld van de vliegers is op, aldus een woordvoerder van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV).

Forse salarisverhoging

De top van verzekeraar ASR krijgt de komende jaren een forse salarisverhoging. De raad van commissarissen heeft dat besloten omdat de salarissen van de bestuurders achterop raakten bij die van de concurrentie. De afgelopen zeven jaar was ASR eigendom van de Staat en mocht het bedrijf de topsalarissen niet aanpassen. Sinds september is de verzekeraar weer volledig geprivatiseerd.

Veon-dochter Banglalink heeft in Bangladesh een 4G-licentie bemachtigd. Ook heeft de onderneming extra spectrumruimte toegewezen gekregen. Daarvoor betaalt de dochter van het in Amsterdam genoteerde telecombedrijf exclusief belasting 308,6 miljoen dollar.

Verlies

De Europese beurzen sloten dinsdag met verlies. De AEX-index zakte 0,7 procent tot 520,57 punten en de MidKap daalde 0,9 procent tot 789,65 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren tot 0,7 procent. Londen ging 0,2 procent omlaag.

De beurzen in New York gingen licht vooruit. Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent hoger op 24.640,45 punten. De brede S&P 500 klom 0,3 procent en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,5 procent.

De euro was 1,2374 dollar waard, tegen 1,2364 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie kostte een fractie minder op 59,13 dollar. Brentolie steeg 0,1 procent en werd verhandeld voor 62,77 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:49 AEX sluit slechte week negatief af
  2. 14:41 Beursblik: scheurtjes in het Goldilocks scenario

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 18:05
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links