Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Uber groeit in bewogen jaar

SAN FRANCISCO (AFN) - Uber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxi-app, heeft een bewogen jaar achter de rug. Evengoed wist het bedrijf de omzet in het laatste kwartaal stevig op te voeren. Onder de streep resteerde nog wel een miljardenverlies.

Het was het eerste volledige kwartaal voor Uber onder leiding van Dara Khosrowshahi, die in september aan het roer kwam van het techconcern. Hij moet het bedrijf in rustiger vaarwater zien te krijgen. Uber werd onder meer geconfronteerd met verschillende overheidsonderzoeken, onrust over seksuele intimidatie en toenemende concurrentie van rivalen over de hele wereld.

De aangepaste inkomsten van Uber stegen in vergelijking met de laatste maanden van 2016 met 61 procent tot 2,2 miljard dollar. De waarde van de ritten stegen in de periode tot 11 miljard dollar. Over het hele jaar kwamen de inkomsten uit op 7,5 miljard dollar.

Tekort

Onder de streep resteerde een tekort van 4,5 miljard dollar. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Uber aanzienlijke kosten maakte om een juridisch geschil met Google-moeder Alphabet over de vermeende diefstal van technologie voor zelfrijdende auto's uit de wereld te helpen. Alphabet-dochter Waymo sleepte Uber voor de rechter over die zaak. Uiteindelijk werd geschikt voor een totaalbedrag van 245 miljoen dollar.

Verder maakte Khosrowshahi dat maaltijdbezorger UberEats goed is voor circa 10 procent van de opbrengsten van Uber.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links