Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Citigroup verdient minder met obligatiehandel

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De grote Amerikaanse bank Citigroup heeft in het vierde kwartaal van 2018 minder verdiend met de handel in obligaties. Die opbrengsten bedroegen ruim 1,9 miljard dollar, tegen bijna 2,5 miljard dollar een jaar eerder.

Daarmee kwamen de inkomsten uit obligatiehandel uit op het laagste niveau in zeven jaar. Citigroup had te kampen met de onrust op de beurzen waardoor veel klanten aan de zijlijn bleven. Ten opzichte van de voorgaande periode was zelfs een inkomstendaling bij obligaties met 39 procent te zien.

Met de handel in aandelen werd wel meer verdiend dan een jaar eerder, maar in vergelijking met het derde kwartaal daalden hier de inkomsten. De omzet uit zakenbankieren, bijvoorbeeld het adviseren bij fusies en overnames, bleef op jaarbasis nagenoeg gelijk.

Winst

De bank boekte een nettowinst in het afgelopen kwartaal van 4,3 miljard dollar. Een jaar eerder was dit nog een min van 18,9 miljard dollar, maar dat kwam vanwege eenmalige lasten voor de verandering van het Amerikaanse belastingstelsel. De baten daalden op jaarbasis met 2 procent tot 17,1 miljard dollar. Op kwartaalbasis was dit een afname van 7 procent.

Over heel 2018 werd een winst in de boeken gezet van 18 miljard dollar met baten van 72,9 miljard dollar. Dat was in 2017 nog een min van 6,8 miljard dollar op inkomsten van 72,4 miljard dollar. Als de effecten van de Amerikaanse belastingwijzigingen buiten beschouwing worden gelaten, dan was de winst vorig jaar met 14 procent gestegen, aldus het financiële concern.

Citigroup is de eerste grote bank in de Verenigde Staten die met kwartaalcijfers komt. Later deze week komen nog resultaten van branchegenoten JPMorgan Chase, Wells Fargo, Bank of America, Morgan Stanley en Goldman Sachs.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 apr Beter dan verwachte kwartaalcijfers voor Citigroup
  2. 12 apr Beursblik: Amerikaanse banken klaar voor aftrap cijferseizoen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Citigroup

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links