Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

WeWork zet beursgang door, gaat naar Nasdaq

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - WeWork zet ondanks tanende interesse van beleggers zijn beursgang door. De verhuurder van gedeelde werkruimtes, die ook in Amsterdam vier panden heeft, diende een aanvraag voor de beursgang op de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq in bij beurswaakhond SEC.

Ook kwam WeWork met meerdere wijzigingen om beleggers te paaien. Zo beloofde het bedrijf om geen familieleden van de huidige topman Adam Neumann tot het bestuur te laten. Ook moet er nog dit jaar een onafhankelijk niet-uitvoerend bestuurslid komen. Het bestuur krijgt bovendien de bevoegdheden om Neumann weg te sturen en zijn opvolger aan te wijzen.

Neumann belooft verder winsten uit vastgoeddeals terug te geven aan WeWork. De topman heeft zelf vastgoed gekocht en dat weer aan WeWork doorverkocht. Daarop kwam veel kritiek van potentiële investeerders.

Het beursdebuut zou al deze maand plaats kunnen vinden, aldus ingewijden tegenover de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Persbureau Bloomberg meldt op basis van bronnen dat voor eind september in ieder geval de beprijzing van de beursgang rond moet zijn.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links