Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street dringt verliezen terug

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York hebben tussentijds iets van hun aanvankelijke verliezen teruggedrongen. De vrees voor de impact van het nieuwe coronavirus stak de kop op, nu het aantal vastgestelde besmettingen aanzienlijk is gestegen. Wereldgezondheidsorganisatie WHO stelde daarop dat een toename van de diagnoses niet per se wijst op een agressievere verspreiding van de ziekte.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,3 procent lager op 29.477 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging een fractie omlaag tot 3378 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq noteerde eveneens een miniem verlies op 9724 punten.

Ralph Lauren zakte1,4 procent. Het modehuis verwacht dat zijn inkomsten in Azië komende tijd met tientallen miljoenen dollars worden gedrukt door de virusuitbraak. Ook webwinkelgigant Alibaba heeft te maken met het coronavirus. De Chinese onderneming meldde verzachtende maatregelen te hebben ingevoerd om haar voornamelijk Chinese leveranciers te helpen. Het aan de New Yorkse beurs genoteerde bedrijf verloor 1,2 procent.

Kraft Heinz

Cisco Systems kwam met cijfers en zag de omzet flink dalen omdat klanten vanwege onzekerheden als de handelsstrijd tussen China en de Verenigde Staten en protesten in Hongkong en Latijns-Amerika aankopen uitstellen. Het aandeel werd ruim 5 procent lager gezet.

Levensmiddelenconcern Kraft Heinz opende eveneens de boeken en ging 7,3 procent onderuit. In de thuismarkt gingen de vergelijkbare verkopen afgelopen kwartaal omlaag. Amerikanen kopen vaker vers voedsel in plaats van de voorverpakte producten van bedrijven als Kraft Heinz. Frisdrank- en snackfabrikant PepsiCo (min 0,3 procent) krikte zijn omzet juist op, geholpen door gestegen verkopen van zijn chipsdivisie Frito-Lay.

Applied Materials

Toeleverancier voor de chipsindustrie Applied Materials won 4,3 procent. Het bedrijf verwacht een sterke groei van zijn omzet in het lopende kwartaal. Het concern denkt dat chipmakers weer meer geld in hun fabrieken steken en dat de mindere periode in de branche achter de rug is.

De euro was 1,0841 dollar waard, tegen 1,0851 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder op 51,37 dollar. Brentolie steeg 0,7 procent in prijs tot 56,18 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links