Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tegenvaller AstraZeneca bij testen cholesterolmiddel

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse farmaceut AstraZeneca heeft een tegenvaller moeten incasseren bij vergevorderde testen met een experimenteel medicijn tegen een bepaalde vorm van hoog cholesterol. Het bedrijf stopt nu met verdere testen met het middel genaamd Epanova en zet een buitengewone last van 100 miljoen dollar in de boeken.

Epanova is gebaseerd op visolie. Uit de testen bleek echter dat het middel weinig effectief was bij behandeling van een bepaalde vorm van hoog cholesterol. AstraZeneca kreeg het experimentele medicijn in handen bij de overname van Omthera Pharmaceuticals in 2013. De farmaceut verklaarde teleurgesteld te zijn door de tegenvallende testuitslagen en gaat nu onderzoek doen naar de boekwaarde van het middel van 533 miljoen dollar. Analisten hadden verwacht dat het middel in 2023 goed voor 145 miljoen dollar aan omzet zou zijn.

Overigens wordt Epanova in de Verenigde Staten wel gebruikt voor de behandeling van andere vormen van cholesterol.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. ki 13 januari 2020 10:45
    Het streven naar cholesterolverlaging is voor de farmaceutische industrie, artsen en de margarinefabrikanten een miljardenbusiness geworden, maar volgens de inzichten van prof. Hartenbach en enkele andere belangrijke wetenschappers volstrekt overbodig, schadelijk en vaak zelfs levensgevaarlijk. In dit voor het grote publiek geschreven boek veegt prof. Hartenbach de vloer aan met de heersende opvattingen over cholesterolverlaging en benadrukt hij juist de grote betekenis en de positieve invloed van cholesterol op onze stofwisseling. Hij levert het bewijs dat arteriosclerose en hartinfarcten niets met cholesterolniveaus te maken hebben en geeft aan hoe we deze ziekten kunnen voorkomen.

2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links